Kadıköy'de Patriot protetosu

Patriot füzelerinin Türkiye'ye getirilmesi Kadıköy'de çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşunun düzenlediği mitingle protesto edildi.

Kadıköyde Patriot protetosu
20 Ocak 2013 Pazar 16:51 tarihinde eklendi, 1.361 kez okundu.

 

Aralarında TKP, DİSK, KESK, TMMOB ve Tabip Odası'nın da bulunduğu parti ve sivil toplum kuruluşuna mensup gruplar bu gün saat 13.00'de Kadıköy Et Balık Kurumu önünde bir araya geldiler.
 
"Amerikan kalkanı olmayacağız", "Susma haykır savaşa hayır", "Katil ABD, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlar atan gruplar patriotların Türkiye'ye getirilmesini protesto eden çeşitli dövizler açarak  Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Kadıköy Rıhtım caddesi taşıt trafiğine kapatılırken Tıbbiye caddesine kadar gelen otobüs ve minibüsten innen vatandaşlar Kadıköy'e yürüyerek ulaştılar.
 
Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde DİSK, İstanbul Tabip Odası ile çeşitli kurum temsilcileri tarafından yapılan konuşmalarda patriot füzelerinin Türkiye'ye getirilmesi protesto edildi.  Polis ekipleri miting sırasında çevrede güvenlik önlemi alırken konuşmaların ardından miting olaysız olarak  sona erdi.

DHA