Kadıköy'deki oto galerilere mühür

İçişleri Bakanlığı'nın 2008 yılında yayımladığı genelge gereği, şehir dışına taşınması gereken, ancak yapılan tebligat ve süre uzatmalarına rağmen taşınma işlemini gerçekleştirmeyen Kadıköy'deki oto galerilerinin, valilik emri gereği mühürlenmesine başlandı.

Kadıköydeki oto galerilere mühür
27 Nisan 2012 Cuma 11:00 tarihinde eklendi, 1.036 kez okundu.

 

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, daha önce yapılan tebligata rağmen şehir dışına taşınmayan ve faaliyetlerine devam eden Merdivenköy'deki oto galerilerini mühürledi.

20 oto galerisi mühürlenirken, henüz taşınmayan ve tebligat yapılan diğer oto galerilerine de aynı işlem uygulanacak.
 
İçişleri Bakanlığı, 2008 yılında nüfusu 50 bin ve üzeri ilçelerde şehir merkezlerinde bulunan oto galerilerinin, şehir dışına taşınmaları konusunda genelge yayınlayarak valiliklere göndermiş, valilikler de genelgenin gereğinin yapılması için ilçe belediyelerini görevlendirmişti.
 
Kadıköy Belediyesi de sayıları 300'ü bulan oto galerilerine tebligat yaparak, faaliyetlerini sona erdirip, kent dışına taşınmalarını bildirmişti. Ancak, oto galerilerinin bir kısmı genelgeye uyarak kent dışına taşındığı halde bir kısmı süre istemiş ve iki kez süre verilmişti.