"Kadın adaylara öncelik tanımalı"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 79. yıl dönümünde, kadınları aktif siyasete davet etti.

Kadın adaylara öncelik tanımalı
04 Aralık 2013 Çarşamba 19:07 tarihinde eklendi.

Türker, mart ayında yapılacak seçimlerde partilerin kadın adaylara öncelik tanıması gerektiğini vurguladı.

Türker, Atatürk’ün, 5 Aralık 1934’te kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasını sağlayarak Türk kadınına verdiği değeri ortaya koyduğunu hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda kadınlarımızın rolü yadsınamaz bir gerçektir.

Bu hakla birlikte günümüzde bile hala hakettikleri değeri göremeyen kadınlarımız sosyal ve siyasi açıdan erkeklerle eşit bir hale gelmiştir. Günümüzde hak ettikleri değeri göremeyen kadınlarımız ne yazık ki şiddete maruz kalmaktadırlar. Ülkemizin en önemli sosyal sorunlarından birisi de kadına şiddettir. Kadına şiddetin kabul edilir ve affedilir bir tarafı yoktur.

Kadınlarımızı gerek sosyal açıdan gerekse de siyasi açıdan baskı altına almak çağ dışı bir yaklaşımdır. Kendi iradesini TBMM’de gösterme hakkını elinde bulunduran kadınlarımız ne yazık ki TBMM’de yeterince temsil edilememektedir. DSP olarak, Türk kadınına her zaman güveniyor, fırsat verildiği takdirde kadınlarımızın siyasette önemli başarılar elde edeceklerine inanıyoruz.“ dedi.

"KADINLARA ADAYLIK İÇİN ÖNCELİK TANINMALI"

Türkiye’ye önemli katkılar sunacak olan kadınları, ülke yönetiminde söz sahibi olmaları için aktif siyasete davet eden Türker, “Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde tüm partiler kadınlarımıza adaylık konusunda öncelik tanımalı ve kadınlarımızın yerel yönetimlerde de başarılı olacaklarına inanılmalıdır. Ülkemizi daha ileri bir seviyeye taşımak için kadınlarımızın siyasette aktif bir şekilde rol almalarını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.


CİHAN