Kadın CEO'yu da 875 bin TL dolandırdılar

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı bir kadın CEO oldu.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 22:42 tarihinde eklendi, 1.472 kez okundu.
Telefon dolandırıcılarının son kurbanı bir kadın CEO oldu. Kendisini polis olarak tanıtan bir kişi kadın CEO'ya iki ayrı bankadan çektirdiği 375 bin lira parayı çöpe bıraktırdı.

Bununla yetinmeyen şüpheli CEO'nun evinde bulunan ve yaklaşık 500 bin dolar değerindeki ziynet eşyasını bir torbaya koyarak başka bir çöp kutusuna bırakmasını sağladı. Polis şüpheliyi bulmak için operasyonlara başladı.
 
İstanbul'da büyük bir şirkette CEO olarak çalışan ismi açıklanmayan bir kadın dolandırıldığını söyleyerek polise başvurdu. Kadın CEO kendisini telefonla arayan ve polis olarak tanıtan bir kişiyle yaklaşık 4 saat konuşmasının ardından 375 bin lira parası ve yaklaşık 500 bin dolarlık ziynet eşyasından oldu.

Banka hesaplarının ve kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığına inanan Şişli'de oturan kadın CEO'nun Etiler'de iki ayrı banka şubesinden toplam 375 bin lira çekerek kendisine söyleyenen çöp tenekesine bıraktığı öğrenildi. Olay sırasında telefonu hiç kapatmayan şüphelinin "evinizdeki mücevher ve altınları kontrol edeceğiz"yalanına da inanan kadın CEO'nun bu kez yaklaşık 500 bin liralık ziynet eşyasını bir torbaya koyarak Beşiktaş bölgesinde bir çöp tenekesine bıraktığı belirtildi.
 
Dolandırıldığını anladıktan sonra polise başvuran kadın CEO'nun "Bu şekilde dolandırıldığıma inanamıyorum." dediği öğrenidi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü dolandırıcılık yapan kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söylediler.

DHA