Kadın cezaevine pilates kursu

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında, cezaevine obezite merkezi kurulması için protokol imzalandı.

13 Şubat 2013 Çarşamba 18:17 tarihinde eklendi.

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Türkiye'de ilk kez kadın kapalı ceza infaz kurumunda böyle bir merkezin kurulacağını, İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz ise, ilerleyen zamanlarda tutuklu ve hükümlü kadınlara pilates eğitimi verilmesini amaçladıklarını dile getirdi.
 
Bostanlı Semti'ndeki Hakim Evi'nde düzenlenen imza protokol törenine, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Bediha Türkyılmaz katıldı. Proje kapsamında yaklaşık 340 kadın tutuklu ve hükümlü ile 138 infaz koruma memurunun beden kitle endeksinin ölçüldüğünü dile getiren İl Sağlık Müdürü Türkyılmaz, amaçlarının tutuklu ve hükümlülere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak ve bulundukları alanda spor aktivitelerini yapmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Türkyılmaz, cezaevindeki kadın tutuklu ve hükümlülere ilerleyen zamanlarda isterlerse pilates imkanı da sunacaklarını belirterek, bunun için İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden eğitmen desteği alacaklarını vurguladı.
 
Türkyılmaz, "Obezite sınırında olanlara diyetisyen hizmetini verdik. Psikolojik destekte vereceğiz. Spor aktivite merkezinin kullanılabilirliğini arttıracağız. Öncelikle onların sağlıklı beslenmelerini sağlayacağız. Cezaevlerinde pişen yemeklerin kalorilerini söyleyeceğiz. Personelimiz de tutuklu ve hükümlüler de ne kadar kalori alacağını ve almak istediğini bilecek" dedi.
 
TÜRKİYE'DE İLK
 
Türkiye'de ilk kez bir kadın cezaevinde obezite merkezi açılacağını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise, tutuklu ve hükümlüleri dışlamak gibi bir anlayışı benimsemediklerini, projenin sonuçlarının olumlu olması durumunda uygulamanın diğer cezaevlerinde de uygulanacağını söyledi. Kavak, "Cezaevleri ülkemizin bir parçası. Onları tekrar topluma kazandırmak için kafa yoruyoruz. Obeziteye yol açacak sakıncaların bertaraf edilmesini istiyoruz. Başka projeler içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Kavak ile Türkyılmaz tarafından protokol imzalandı.

DHA