Kadın cinayetleri protestosunda arbede

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' Platformu, kadın cinayetlerini protesto etmek için Tünel Meydanı'nda toplandı.

05 Ocak 2014 Pazar 18:33 tarihinde eklendi.
 Galatasaray Meydanı'na yürümek isteyen platform üyelerine polis kalkanlarıyla müdahale etti. Yaşanan müdahale sırasında arbede meydana geldi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da destek verdi.
 
'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' Platformu üyesi 30 kişi, Tünel Meydanı'nda toplanarak pankart açıp, slogan attı. Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen grubu önce sivil polisler kol kola girerek, daha sonra da çevik kuvvet polisleri kalkanlarıyla durdurmaya çalıştı.

Polis kalkanlarıyla durdurulan kadınlar, gazetecilerin ve İstanbul Barolar Birliği'nin yaptıkları yürüyüşleri hatırlatarak, kendilerine de izin verilmesi gerektiğini, bunun anayasal bir hak olduğunu dile getirdi. Polise tepki gösteren bir eylemci 'Gazeteciler yürüdüyse biz de yürüyeceğiz, avukatlar yürüdüyse biz de yürüyeceğiz. 2013 yılında 237 kadın kardeşimiz sizler bizim önümüze barikat olduğunuz için öldürüldü. Onların hesabını kim verecek' diyerek tepkisini gösterdi.
 
Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından polis grubun önünde barikat kurarak bekledi. Barikat önünde açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur "Birkaç gündür yargıdan şikayet ediliyor, gazeteciler çağrılıyor. Kanal kanal geziliyor. Siz o şikayeti gelin 237 kadının ailesine sorun. 237 kadının ailelerinin mahkemelerde nasıl mağdur edildiğini sorun" diye konuştu.
 
Açıklamanın ardından bir süre daha bekleyen kadınlar ellerindeki döviz, pankart ve ayakkabı kutularını polis barikatının önüne koyarak eyleme son verdi.

DHA