Kadın futbolculardan topuklu tepki

Kayseri Gençlerbirliği Takımı, üzerlerinde 'Özgecan canımızdır' yazılı tişört ve siyah şort ile topuklu ayakkabı giyerek antrenmana çıktı

Kadın futbolculardan topuklu tepki
06 Mart 2015 Cuma 11:58 tarihinde eklendi.
Kayseri'de Türkiye Kadınlar 2'nci Ligi'nde mücadele eden Kayseri Gençlerbirliği Bayan Futbol Takımı oyuncuları, Özgecan ve kadın cinayetlerine tepki amacıyla, Dünya kadınlar günü öncesi topuklu ayakkabıyla antrenman yaptı.
 
Kayseri Gençlerbirliği Spor Kulübü bayan futbol takımı oyuncuları, toplumda artan kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurabilmek için, farklı bir etkinliğe imza attı. Üzerlerinde 'Özgecan canımızdır' yazılı tişört ve siyah şort ile topuklu ayakkabı giyerek antrenmana çıktı. Takım antrenörü Osman Bahadır Kökoğlu eşliğinde, idman yapan futbolcular, kadına karşı yaşanan olaylardan dolayı yetkililerin önlem almasını istedi. Kadınların toplumda sürekli geri olanda bırakıldığını ve zor şartlarda çalıştıklarını ifade eden antrenör Kökoğlu, şöyle konuştu:
 
"Yaklaşık 3 yıldır 150 bayan futbolcuyu çalıştırıyorum. Zor şartlarda, 
imkansızlıklarla çabalıyoruz. Kızların geliş gidişleri ve diğer işleriyle de uğraşıyoruz. Çevremizde, bayanların sporla ilgilenmesine çok sıcak bakılmıyor. Biz, burada farkındalık yaratmak için, kızların her şeyi yapabileceğini göstermek için bu işe soyunduk. Toplumda, kadına karşı yapılan haksızlığa karşı dikkat çekmek amacıyla, kızlarımıza topluklu ayakkabı giydirerek, antrenman yaptırdık. Futbolcu kızlarımız, zor şartlarda da olsa, otobüsle antrenmanlara gelmeye çalışıyorlar. Çünkü, sürekli bizim onları getirip götürmemiz mümkün olmuyor. Bu yüzden, kızlarımıza daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bizler, her ne kadar hocaları olarak onların yanında olsak da, kendileri çoğunlukla tek başlarınalar. Bütün sorunlarını kendi başlarına yapmaya çalıştıkları için, daha fazla destek verilmeli. Ülke olarak da, bayanlara daha sıcak bakmalıyız. Geçmiş aylarda, Mersin'in Tarsus ilçesinde kötü bir olay yaşandı. Özgecanımızı kaybettik. Buradaki bütün kızlarımız, bizim için Özgecan'dır."
 
Futbolculardan Şeyma Yücel de, akşam okuldan geç çıktıkları zamanlar olduğunu ve Özgecan olayından sonra, korkarak sokağa çıktıklarını belirtti.
 
Yetkililerin daha duyarlı davranması gerektiğini dile getiren 18 yaşındaki milli futbolcu Tayyibe Nur Ketük ise, " Bugün, Özgecan ve kadına karşı şiddete dur demek için, böyle bir etkinlik yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Başka Özgecanların ölmesini istemiyoruz. Yetkilerin daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Kızlarımıza sahip çıksınlar" dedi.