Kadın girişimciler okullu oldu

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) ve Garanti Bankası işbirliğiyle düzenlenen ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi’nde mezunlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kadın girişimciler okullu oldu
22 Ocak 2014 Çarşamba 19:44 tarihinde eklendi, 1.347 kez okundu.

Denizli Ticaret Odası(DTO) toplantı salonunda düzenlenen törene, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nazif Karadere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve DTO Başkanı Necdet Özer ve kadın girişimciler katıldı.

Törende konuşan Genel Müdür Yardımcısı Karadere, 2006 yılından bu yana özel bir bölümde değerlendirdikleri kadın girişimcilerini 'Kadın girişimci Destek Paketi' ile finansman desteği sağladıklarını söyledi. Karadere, “BÜYEM ile ortaklaşa projede kadınlarımızın iş hayatına katılmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Garanti Bankası olarak, kadınların ekonomiye katılımını desteklemeyen ülkelerin dünyanın sürdürebilir büyük ekonomileri arasına giremeyeceğini düşünüyoruz.

Fakat ülkemizde, erkelerin yüzde 70,9'u, kadınların ise yüzde 29,6'sı iş gücüne katılıyor. Girişimciliğe başlayan kadın oranında erkeklerin yarısından az olduğu görülüyor. Bu veriler, kadın girişimcilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini en açık şekilde ortaya koyuyor. Biz 2006 yılından beri kadın girişimcilerimizi ve projelerini destekliyoruz, ihtiyaçlarına göre finansman desteği sağlıyoruz. Bu güne kadar, iş sahibi kadınlara ve hâkim ortağı kadın olan firmalara sağladığımız toplam finansman 1,8 milyar liraya ulaştı." dedi.

DTO Başkanı Özer’de programın, kadın girişimcilerin iş hayatına olumlu katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. Özer, "Oda olarak, İl kadın Girişimciler Kurulumuza her alandaki çalışmalarına katkı ve destek veriyoruz. Amacımız, kadın girişimciliğine ve kadın istihdamına katkı sağlamak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 130 kadın girişimciye sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.


CİHAN