"Kadın girişimcilere destek verelim"

Karaman'da '2012 Yılı Vergi Rekortmenleri' ödül törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilerin artmasına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Kadın girişimcilere destek verelim
08 Nisan 2013 Pazartesi 19:38 tarihinde eklendi.

 

Türkiye'nin zenginleşmesinin girişimciler sayesinde olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, kızların üniversiteyi okuyup iyi bir evlilik yaptıktan sonra evde oturmaması gerektiğini kaydetti. 
 
Karaman'a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Karaman Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Karaman Valisi Murat Koca'yı makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, ardından TOBB tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden Karaman Fen Lisesi binasında incelemelerde bulundu.
 
Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen '2012 Yılı Vergi Rekortmenleri' ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu, konuşmasında kadın girişimcilerin artmasına destek verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda daha da zenginleşecekse ancak bu girişimcilerin sayesinde olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
 
"Kadın girişimcilerimizin artmasına destek verelim. Biz kızlarımızın hepsinin iyi bir eğitim almasını, iyi bir eş bulup evlensinler istiyoruz. Bu kızlarımız ilkokul, lise ve üniversitelerde okuyorlar. Bu kızlarımız kimya mühendisi çıksın, iyi bir evlilik yapsın sonra da evde otursun istemiyoruz. Bizim rehberimiz, Peygamberimiz diyoruz.

Örneğin peygamberimizin eşi Hz. Ayşe ticaret yapardı. Peygamberimizi örnek alacaksak, kızlarımızın da kadın girişimcilerimizin de ekonomiye katkısını sağlayacağız. Türkiye olarak zengin olmak istiyorsak girişimci sayısını artırmamız lazım. Babalara, annelere sesleniyorum. Kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin. Girişimciliğin kaynaklarından biri de gençler. Türkiye şu anda her yıl 750 bin kişiye iş bulmak zorunda. İstihdam olmak zorunda. Bunlara iş bulursak o zaman zenginiz."
 
Ödel törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlit Akgün, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve işadamları katıldı.

DHA