Kadın istihdamını artırmak için kreş açtı

Borusan Holding, kadın istihdamını artırmak için ‘Annemin İşi Benim Geleceğim’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Kadın istihdamını artırmak için kreş açtı
26 Temmuz 2014 Cumartesi 13:15 tarihinde eklendi.

Holdingin bu kapsamda 10 organize sanayi bölgesinde inşa edeceği ‘Borusan Neşe Fabrikası’ adlı kreşlerin ilki Adıyaman’da açıldı. Açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri ile Borusan Holding CEO’su Agah Uğur da katıldı.

Uğur, törende 2023 hedeflerinin yakalanması adına kadınların önemli rol oynayacağını vurguladı. Uğur, “Maalesef ülkemizde kadınların iş istihdam oranı yüzde 28 seviyelerinde. Yapılan araştırmalar bunun en önemli nedeninin ise çocuk bakımı olduğuna işaret ediyor.” dedi. Agah Uğur, şöyle devam etti:

“Bizler, kadınların etkin olmalarını önemli görüyoruz. Bu proje ile çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara yardımcı oluyor, istihdama katılmalarını olanaklı kılıyoruz. Böylece bir yandan daha çok kadın sanayide çalışma imkanı bulacak bir yandan da çocuklarımız değerli bir eğitime kavuşacak. Bu gibi projelerle Türkiye’nin daha da güçleneceğine kanaat getiriyoruz.”

SOMA İÇİN DE NEŞE FABRİKASI

Toplam 75 çocuk kapasiteli Adıyaman Borusan Neşe Fabrikası açıldığı ilk haftada 34 çocuğa yuva oldu. Kurumun ikincisinin Eylül ayında Afyonkarahisar’da hizmete gireceği açıklandı.


CİHAN