Kadın mitingine saldırı protesto edildi

Kadıköy'de dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için düzenlenen miting sonrası dağılan bir gruba yönelik yapıldığı iddia edilen saldırı düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

11 Mart 2013 Pazartesi 23:12 tarihinde eklendi.

 

İstanbul 8 Mart Kadın platformu öncülüğünde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP ), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), SDP ve Halkevci kadınların da aralarında bulunduğu çeşitli parti ve sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 300 kişilik grup, Kadıköy Altıyol boğa heykeli önünde bir araya geldi.

Grup, burada 'Kadınlar hesap soruyor' yazılı pankart açtıktan sonra 'Erkek vuruyor, devlet koruyor','Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son','Baskılar bizi yıldıramaz','Yaşasın halkların kardeşliği' şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. BDP İl Eş Başkanı Asiye Kolçak'ın da aralarında bulunduğu çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, trafiği kapatarak sloganlar eşliğinde Söğütlüçeşme caddesini kullanarak iskele meydanına geldi.
 
BİR TARAFTAR GRUBUNUN IRKÇI SALDIRISI OLARAK GÖRMÜYORUZ
 
Burada grup adına basın açıklamasını Havva Mengü okudu. Mengü, dünkü mitingden araçlarına dönen DÖKH'lü (Demokratik Özgür Kadın Hareketi) kadınlara 3 ayrı noktada gerçekleştiği iddia edilen saldırıların tesadüf olmadığını belirterek, 'Sadece bir taraftar grubunun ırkçı heyezanı olarak da görmüyoruz. Dün Kadıköy'de yaşanan saldırıdan sorumlu olan tek başına Bursaspor'lu taraftarlar değil, aynı zamanda yaşananlara göz yuman polis teşkilatıdır da. Buradan kadın arkadaşlarımıza vahşice saldıranlar ve buna göz yumanlar haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bu saldırı, politik yaşamda, toplumsal mücadelede, cins mücadelesinde öne çıkan kadınlardan duyulan rahatsızlığı göstermektedir. Biz kadınlar, bu sistematik saldırılardan korkmuyoruz. Barış talebiyle meydanları dolduran Kürt kadınlarına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Onları rahatsız etmeye, sokakta, alanlarda olmaya, eşitlik özgürlük mücadelemizi yükseltmeye, faşizme teslim almayacağımıza devam edeceğiz" dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

DHA