"Kadın olmak istiyorum"

Amerikan hükümeti ile ilgili belgeleri Wikileaks’e sızdıran asker Bradley Manning, cinsiyet değiştirmek istediğini açıkladı.

Kadın olmak istiyorum
22 Ağustos 2013 Perşembe 17:19 tarihinde eklendi, 1.090 kez okundu.
ABD Ordusu’nun tarihindeki en büyük bilgi sızıntısına neden olmakla yargılandığı davada dün 35 yıl hapse mahkum olan Er Bradley Manning, kadın olmak istediğini açıkladı.
 
25 yaşındaki Manning, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada “Benim adım Chelsea Manning. Ben bir kadınım” dedi.
 
Çocukluğundan beri kendini kadın olarak gördüğünü belirten Manning, bir an önce hormon tedavisine başlamak ve adını “Chelsea” olarak değiştirmek istediğini söyledi.
 
Manning, Wikileaks’e sızdırdığı belgeler sebebiyle casuslukla suçlanmış ve  35 yıl hapis cezası almıştı.
 
Manning’in kendi kimliğiyle olan mücadelesi, mahkemede sürecindeki savunmasında kilit rol oynamıştı. Manning ile ilgilenen teraspist de dahil olmak üzere savunma tanıkları, Manning’in cinsel kimliğiyle ilgili sorunları olduğunu ve bunun akıl sağlığını etkilediğini düşünüyordu.   
 
GEREKİRSE YASALARA BAŞVURACAK
Manning'in avukatı David Coombs, Mannig'in cezasını çekeceği Kansas'taki Fort Leavenworth'a gönderildikten sonra hormon tedavisine başlamak istediğini, buna izin verilmezse yasal yollara başvurmayı düşündüğünü belirtti.
 
Coombs, müvekkilinin cinsiyet değişikliği için bıçak altına yatıp yatmamak konusunda kesin bir şey demediğini söyledi. Avukatı, Manning'in yaptığı açıklamanın zamanlaması hakkında da, "Davanın bu konu nedeniyle geri planda kalmasını istemedi" dedi.

NTV