Kadın Sosyal Gelişim Merkezi açıldı

Sivas Valiliği tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında düzenlenen ‘Hanımlar Evi’ törenle hizmete açıldı

Kadın Sosyal Gelişim Merkezi açıldı
19 Nisan 2014 Cumartesi 17:53 tarihinde eklendi.

Hanımlar Evi’nde, Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile düzenlenen kurslarda hanımlar boş zamanlarını değerlendirebilecek.

Kadın Sosyal Gelişim Merkezi olarak bilinen Hanımlar Evi’nin açılışı nedeniyle Esentepe Mahallesi TOKİ Konutları’nda tören düzenlendi. Açılışta konuşan Vali Alim Barut, projenin 2008 yılında Güneydoğu’da 2013 yılında ise Sivas’ın da bulunduğu 34 ilde uygulanan SODES ile hayat bulduğunu projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte yürütüleceğini ifade etti.

Projenin amaçlarından bahseden Vali Barut, “Yoksulluk içinde bulunan ve sosyal imkânlardan yeterince istifade edemeyen risk olduğu değerlendirilen hanımlar ve genç kızlarımızı toplumsal hayata katılmalarını sağlamak, hayat kalitelerini yükseltmek, eğitim ve istihdamlarına, toplumsal hayatla bütünleşmelerini sağlamak için Esentepe TOKİ’de ve çevrede yaşayan tüm kadınlarımız için ‘Hanımlar evi Kadın Sosyal Gelişim Merkezi’ni hizmete açıyoruz.” dedi.

Proje ile Kadın ve çocuk gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin hayat standartlarının yükseltilmesinin hedeflendiğini anlatan Barut, şöyle devam etti: “Kapsam içinde yer alan kadınların sorunları belirlenecek, sorunların çözülmesine yönelik, rehberlik, danışma hizmetleri sağlanacak. Kentleşmede göçün getirdiği sorunlarla baş edebilmenin teknikleri öğretilecek, Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile kadınların topluma katılması, üretken olmaları ve topluma yararlı bireyler haline gelmeleri için gelir getirici bilgi ve beceri kazandırma ve meslek sahibi olmaları için kurslar düzenlenecektir.”

Kurslarda dereceye girenlere belge verilmesinin ardından Hanımlar evinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası Vali Alim Barut ve beraberindekiler, Kadın Sosyal Gelişim Merkezi’nde yapılacak faaliyetler ile ilgili bilgi aldı. Törene Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Okşin Akşit ile Resmi Daire Müdürleri ve mahalle halkı katıldı.


CİHAN