Kadına şiddet kefenle protesto edildi

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) üyeleri, belediye meydanında erkek şiddetine yönelik bir eylem düzenledi. Erkekler, eylem sırasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kadına şiddet kefenle protesto edildi
24 Kasım 2013 Pazar 17:44 tarihinde eklendi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü sebebiyle, Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan bir grup BKD üyesi kadın, beyaz çarşaf giydi. 'Ne şiddeti bunun adı erkek terörü', 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Erkek egemen politikalara karşıyız' gibi dövizler açan kadınlar, Bodrum’da bugüne kadar erkekler tarafından öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı dövizleri boyunlarına astı. Boyunlarda asılı olan en dikkat çekici döviz ise “Beni sevgilimin oğulları Hakan ve Volkan Bayer balkondan atarak öldürdü' oldu.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fidan Erozan, “Kadınlar aile içinde tanımlanıyor. Tanımlandıkları aile içinden de ne yapıp, ne yapmayacakları tayin ediliyor. Bunun iktidarla, muhalefetle tüm kurumlarla yapıyorlar. Erkekler kendi içinde bir dayanışma gösteriyor.

Biz var olan kazanımlarımızı, kadın mücadelesi tarihimizden alıyoruz. Bu kazanımlarımızı hiçbir şekilde, hiçbir yerde, hiçbir erkeğe ya da onun partilerine, kurumlarına, yönetmeliklerine emanet etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

Burada görülen yazılar, hem iktidar, hem muhalefet partilerin sözleri ile dolu. Kadına karşı neler söylemişler, kadınların ne olmasını istemişler ve üzerilerimizde ise Bodrum’da öldürülen kadınların, öldürdüğü adamları teşhir ediyoruz. Giydiğimiz beyaz çarşaflar ise bu kadınlar için. Öldürülen kadınların katillerinin kimisi bulunamadı, kimisi cezaevinde.

Ama biz biliyoruz ki kadın hareketleri bu cinayetlere müdahil olduğu müddetçe erkekler cezalandırılıyor. Yoksa maalesef bu erkeklerin gerekli cezaları almadığını ve bizim dayanışmamızın çok değerli olduğunu görüyoruz.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren eylemde çevrede bulunan erkekler ise bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


CİHAN