Kadına şiddet protesto edildi

Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Hamburg Belediye Sarayı’nda program düzenlendi.

26 Kasım 2013 Salı 20:51 tarihinde eklendi.

Eyaletin Sosyal İşler, Çalışma, Aile ve Uyum Bakanı Detlef Scheele (SPD) bu alandaki projelerde yer alan temsilcileri kabul etti. Şiddete uğrayan kadınlara zamanında yardım etmek gerektiğini belirten Scheele, yakın bir zamanda Hamburg'da yeni koruma konsepti oluşturacaklarını söyledi.

Kadın Ticaretine Karşı Koordinasyon Merkezi’nden Ulrike Gatzke de aile içi şiddet, cinsel tacizin yanı sıra insan ticaretinin de kadına yönelik şiddette önemli yer tuttuğunu belirtti. Kadınların daha iyi bir yaşam standardı beklentisi ile Almanya'ya getirildiğini anlatan Gatzke, sorunu dramatik olaylardan örnekler vererek anlattı.

Psikiyatri ve psikoterapi doktoru Iris Hannig-Pasewald ise şiddete uğrayan kişinin ruhsal ve bedensel hasarla kendi başına başa çıkmakta zorlanacağını, mutlaka desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. İnsan hakları, saygınlık, itibar ve özgüvenin şiddetle birlikte kadınların ellerinden alındığını söyleyen Hannig-Pasewald, ''Biz insan haklarını tekrar kazandırmaya çalışıyoruz.'' dedi.

KADINA ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

Unna’nın şehir merkezinde toplanan kadınlar ise her dört kadından birinin kocasından şiddet görmesini protesto etti. Kadın hakları savunucusu Karola Enners, "Daha önceleri şiddete maruz kalan kadınlar dertlerini kimseyle paylaşmaya belki de cesaret edemiyorlardı. Ama şimdi yeter diyoruz." dedi.

Kadınların şiddet görmelerinde geçen yıla nazaran azalma olduğunu söyleyen Ennerst, "Bunun sebebi şiddet gören kadınlara verilen destek." şeklinde konuştu. Unna polisi, geçen yıl kadına şiddetle ilgili 67 şikayet aldıklarını ve 22 erkeğin eşine uyguladığı şiddet sebebiyle evden uzaklaştırıldıklarını bildirdi. 


CİHAN