Kadına şiddete danslı protesto

Bodrum Dans Kulübü, halkın dikkatini çekmek amacıyla Marlin Kafe'de 'Kadına Yönelik Şiddet'e Hayır' konseptli dans gecesi düzenlendi.

Kadına şiddete danslı protesto
19 Aralık 2013 Perşembe 21:06 tarihinde eklendi.
 
Latin dansları ile hareketlenen gecede şiddete, tecavüze, enseste, sünnete ve seks köleliğine dikkat çekmeye çalışan V-Day hareketinin tanıtımı yapıldı. Bodrum Dans Kulübü dansçıları tarafından hazırlanan koreografi ile dans gösterisi sunuldu.

Siyah kostümler içinde sahneye çıkan 4 kadın dansçı yüzlerini beyaz maskele taktı. Siyah maskeli erkekler tarafından temsili şiddete uğrayan kadınları, üzerinde "Kadına şiddete hayır" yazılı tişörtler giyen kadınlar kurtardı. Dansın sonunda tüm dansçılar, Atatürk'ün "Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener" sözünün yazılı olduğu pankartı açtı. Gösteriyi izleyen yaklaşık 100 kişi alkışlarla dansçılara destek verdi.
 
Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, "Her yıl ülkemizde ve dünyada, binlerce kadın dövülüyor, tecavüze uğruyor, taciz ediliyor, öldürülüyor. Kadın cinayetlerinin yüzde 70'i ise kadınların en yakınları eşi, abisi, babası, sevgilisi tarafından gerçekleştiriliyor. Her 3 kadından biri şiddet, 5 kadından biri tecavüz kurbanı. Dünyada her yıl 3 milyondan fazla kadın sünnet ediliyor.

Bodrum'daki tüm dans severlerle birlikte, farkındalık yaratmak, değişim sağlayabilmek, kadına karşı şiddete son verebilmek amacıyla Bodrum Dans Kulübü koordinasyonunda ve sivil toplum örgütleriyle tepkimizi ortaya koymak istedik. Bunu da en iyi bildiğimiz iş olan dans ile gerçekleştirdik. Kadınların güven içinde, korkmadan, ürkmeden, acı çekmeden, insanca yaşamaları için, şiddetin kadınların kaderi olmaması için, sesini yükseltmek isteyen herkesle birlikte dans ettik" dedi.

DHA