"Kadına şiddeti önlemede zayıf kaldılar"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan iktidarın kadına yönelik şiddeti önlemede yetersiz kaldığını belirterek, "Her gün bir kadın ölüyorsa bir çözüm sağlanmamış demektir" dedi.

Kadına şiddeti önlemede zayıf kaldılar
24 Ocak 2013 Perşembe 19:13 tarihinde eklendi.

 

Hilal Dokuzcan, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde bulunan Sky Tower Otel'de partisinin düzenlediği '7 ayda 7 bölge' toplantıları kapmasında 'Güçlü kadının önemi' konulu toplantıya katıldı. Akçakoca Belediye Başkanı CHP'li Fikret Albayrak, il yöneticileri ve partili kadınların katıldığı toplantıda konuşan Hilal Dokuzcan ortak hedefin seçimler olduğunu ifade ederek, "Ortak hedef yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde ortak eylem, söylem, dil birliği oluşturmak. Güçlü kadınlar yaratmak. 5 bin kadın yöneticimiz var. Hedef 50 bin önder kadın yaratmak" dedi.
 
Hükümetin kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalışmalarını yetersiz bulduklarını söyleyen Dokuzcan, "Şiddeti önleme noktasında zayıf kaldılar. Her gün bir kadın ölüyorsa bir çözüm sağlanmamış demektir. Kadın ve erkek eşitliği demokrasinin en temel göstergesidir. En önemli nokta kadını ikincilleştiren, onun üzerinde öldürme hakkı gören zihniyet var" diye konuştu.

DHA