Kadınlar, 'cinayetler dursun' dedi

Antalya'da bir grup kadın 'töre ve namus' cinayetleriyle hayatını kaybeden kadınlara dikkati çekmek amacıyla yapılan 'Al Yazma Anıtı' önünde mum yakıp 'Kadın cinayetleri artık son bulsun' çağrısında bulundu.

Kadınlar, cinayetler dursun dedi
07 Mart 2013 Perşembe 21:47 tarihinde eklendi, 1.577 kez okundu.

 

Antalya Kent Konseyi'nin girişimiyle töre ve namus cinayetleriyle hayatını kaybeden kadınlar anısına yapılan Al Yazma Anıtı'nın önünde toplanan bir grup kadın, öldürülen kadınlar anısına birer mum yaktı, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 'Cinayetler artık son bulsun' mesajı veren kadınlar, Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu'nun verdiği mini konseri dinledi, sonra kadına yönelik şiddet ve cinayetleri konu alan tiyatro oyununu izledi.
 
Etkinliğin her yıl düzenleneceğini belirten Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru, "Amacımız kadın cinayetlerine dikkat çekip cinayetlere son vermek. Ölenler genelde aileleri ya da yakınları tarafından cinayete kurban gitti. Biz bu cinayetleri anıtlaştırdık. Geçen yıl da yine 7 Mart'ta bu anıt açıldı. Bugün de yine kadın cinayetlerinin son bulması için bir araya geldik" diye konuştu.

DHA