Kadınlar günü kutlamasında eşcinsel tepki

Beyoğlu'nda polisin Bayram Sokak'ta travestilere yönelik düzenlediği operasyon, akşam saatlerinde Lamdaistanbul ve İstanbul LGBTT isimli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen gösteri ile protesto edildi.

Kadınlar günü kutlamasında eşcinsel tepki
08 Mart 2013 Cuma 19:55 tarihinde eklendi, 3.580 kez okundu.

 

Büyükparmakkapı Sokak'ta 'Travestiyiz buradayız, alışın gitmiyoruz' diye pankart açan 40 kişilik topluluk, 'Susma haykır, translar vardır' sloganları ile yürüyüşe geçti. Bayram Sokak'ta basın açıklaması yapmak isteyen protestocular, Tel Sokak'ta polis tarafından durduruldu.
 
Burada grubun sözcüsü Yıldız Tar tarafından okunan açıklamada;
 
"Transların evlerine kapıları balyoz ile kırılarak zorla girildi. Devlet transfobiyi körüklemekte, translara yönenelik imha ve asimilasyon politikalarını sürdürmektedir. Polisin transfobik ve seks işçileri karşıtı bütün uygulamalarının son bulmasını ve trans seks işçilerinin Bayram Sokak'ta güvenli, emek sömürüsünün yaşanmadığı koşullarda çalışma hakkının sağlanmasını istiyoruz. Yetkilileri, Bayram Sokak'a yönelik politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.
 
Topluluk basın açıklaması sonrası olaysız dağıldı. Bu arada Bayram Sokak'ta dün gözlem altına alınan 17 şüpheli polis merkezinde ifadelerinin alınmasından sonra, savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

DHA