"Kadınlar siyasette daha fazla yer almalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadınların önümüzdeki dönemlerde siyasal karar mekanizmalarında daha fazla yer almaları gerektiğini söyledi.

Kadınlar siyasette daha fazla yer almalı
08 Ocak 2013 Salı 19:49 tarihinde eklendi.

 

'7 Ayda, 7 Bölge Çalışması' kapsamında merkez yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tarsus’a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Tarsus İlçe Teşkilatı’nda İlçe Başkanı Mehmet Özel, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülizar Saçkesen ve oldukça kalabalık grup tarafından çiçeklerle karşılandı. CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ve diğer kadın kolları yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Hilal Dokuzcan, “CHP kadın kolları olarak 7 ayda, 7 bölge çalışması başlattık. Projenin Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ayağı kapsamında Tarsus’a geldik. Amacımız Nisan ayına kadar 81 il’deki örgütlerimizle ve kadınlarımızla buluşmaktır.” şeklinde konuştu.
 
Bu proje kapsamında 3 ana hedefleri olduğunun altını çizen Hilal Dokuzcan, “Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler bizleri bekliyor. Arka arkaya 3 tane seçime gireceğiz. Bu nedenle örgütün çok canlı ve dinamik olması gerekiyor. Şunu unutmamak gerekir ki, partileri seçimlerde başarıya götüren en büyük güç kadın gücüdür. CHP kadın kollarını çok daha etkin ve verimli yapabilmek amacıyla bu çalışmayı başlattık. Çünkü kadınlarımız vefakar ve cefakardırlar. Tarsus’ta gördüğümüz bu ilgi CHP’nin iyi bir konumda olduğunu göstermektedir.” değerlendirmesinde bulundu. Dokuzcan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çalışmanın bir ayağı da, yerel seçimlere giderken, farklı kadın gruplarıyla bir araya gelerek sorunları tespit etmeyi hedefliyoruz. Ardından çözüm önerilerini hep birlikte koymayı amaçlıyoruz. Ayrıca kadınlarımızın önümüzdeki dönemlerde siyasal karar mekanizmalarında daha fazla yer almalarını istiyoruz.”
 
 Genel merkez kadın kolları yöneticilerine “hoş geldiniz” diyen CHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Özel ise “Sayın Kadın Kolları Genel Başkanımız Hilal Dokuzcan, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu gibi çok çalışkan; Anadolu’yu karış karış geziyor. Kendisini ve MYK’da bulunan arkadaşlarını çok çalışmaları nedeniyle tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bu çalışmaları taçlandırabilmemiz için, yerel seçimlerden zaferle çıkmamız lazım. Bunun için de Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir bireyine büyük görevler düşmektedir. Parti olarak başarıyı yakalamamızda lokomotif olacak olan kadınlarımızdır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve merkez yöneticilerimizde bunu bildikleri için son kurultayda kadın kotasını yükseltmişlerdir. Tarsus İlçe Kadın Kollarımızın çalışmalarından oldukça memnunuz.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Sayköy’den Teslime Sayalı ve annesi Saliha Sayalı’ya parti rozetleri takıldı. Dokuzcan ve diğer partililer ardından Tarsus’ta esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla bir araya geldiler.

CİHAN