Kadınlar topuklu ayakkabıyla koştu

ANTALYA'da geleneksel hale gelen ve bu yıl 10'uncu kez düzenlenen Runatolia Maratonu öncesinde yapılan 'Yüksek Topuk Koşusu'nda, topuk yüksekliği 7 santimin üzerinde olan 27 kadın, 200 metre uzunluğundaki parkuru en kısa sürede bitirmek için koştu.

Kadınlar topuklu ayakkabıyla koştu
28 Şubat 2015 Cumartesi 16:48 tarihinde eklendi.
Antalya'da geleneksel hale gelen ve yarın yapılacak 10 kilometrelik Runatolia Maratonu öncesinde 'Yüksek Topuk Koşusu' yapıldı. Lara'da bulunun TerraCity alışveriş merkezi önünde yapılan etkinliğe 27 kadın katıldı. Yarış öncesinde kadınların topuk yükseklikleri metre ile ölçüldü. En az 7 santim yüksekliğindeki topukla katılma şartını taşıyan kadınlar, topuklu ayakkabılarını ayak bileklerinden bantlayarak sabitledi. Koşu sırasında ayakkabıların ayaklarından çıkmasını engellemek için sabitlediklerini belirten kadınların heyecanlı olduğu gözlendi. Yarışmaya özel giyinen kadınların makyajlı oldukları dikkat çekti. Koşu sırasında topukları kırılarak dengesini kaybeden bazı yarışmacılar kayarak düştü. Yaşanan kazaların ardından kadınlar yürüyerek pist dışına çıktı.
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
200 metrelik parkurda kadınlar topuklu ayakkabılarıyla en kısa sürede bitiş çizgisine ulaşmak için yarışırken erkekler de ellerinde 'Kadına Şiddete Hayır' pankartı taşıyarak destek verdi. Yarışmaya Konya'dan katılan Ayşen Öztuğ rakiplerini geride bırakarak birinci, Durdu Ekinci ikinci, Çisem Melek ise üçüncü oldu. Birincilik kupasını organizasyon yetkililerinin elinden alan Öztuğ, 2 bin TL, ikinci olan Ekinci 1500 TL, üçüncü olan Melek ise 1000 TL para ödülü kazandı.
 
YEREL KIYAFETLE HALK KOŞUSU
Kadınların topuklu koşusunun ardından yapılan Halk Koşusu'nda ise genci ve yaşlısıyla yüzlerce kişi yarıştı. Ashab-ı Kehf Külliyesi'ni tanıtmak amacıyla Kahramanmaraş'tan gelen bir grup, koşuda yerel kıyafetlerle yarıştı. Ayrıca, Sivas'tan getirilen Kangal köpeği de çoban eşliğinde yarıştaki yerini aldı. Başlangıç düdüğünün ardından 4 kilometre koşan vatandaşlar başladıkları noktaya geri döndü.
 
TARHAN VATANDAŞLA SELAMLAŞTI
Organizasyona bir grup partiliyle birlikte gelen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, vatandaşlarla selamlaştı. Halkla buluşmaya geldiğini söyleyen Tarhan, 'Koşuya katılacak mısınız?' sorusu üzerine, "Buraya halkla buluşmaya geldik, herkes hayatından çok memnun, çok keyifli. Onlarla buluştuk, kendimizi tanıttık, temas sağladık. Birazdan da mitingde olacağız" yanıtını verdi.
 
Runatolia, yarın yapılacak büyük maraton ile son bulacak.

DHA