Kadınlardan cinayetlere tepki

İzmir’de, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri, ocak ayında çeşitli gerekçelerle öldürülen kadınların sayısının 27yi bulduğunu belirterek tepki gösterdi.

15 Şubat 2014 Cumartesi 19:34 tarihinde eklendi.
 
Tarihi Saat Kulesi önünde kadar kadın cinayetlerini kınayan sloganlarla yürüyen kadınlar burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Ayşe Milia, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın, şiddete duyarsız kaldığını öne sürdü. Milia, şunları söyledi:
 
"Ocak ayında, kadınlar, işyerlerinde, yollarda, çocuklarının yanıbaşında, polis korumasına rağmen kendi hayatlarına karar vermek istedikleri için, boşanmak istedikleri için öldürülmeye devam etti. Şiddet tüm hızıyla sürdüğü sıralarda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, tıpkı Fatma Şahin gibi nikah nikah dolaşmayı tercih etti.

Bizler biliyoruz ki, AKP hükümetinin eğitimi 4 yıla düşürmesi çocuk yaşta evliliklerin önünü açtı. Bu ülkenin valilileri, kız çocuklarının kocaya değil, mezara değil, okula gitmeleri için seferber olmalıdır. Emine Yayla gibi çocuk gelinlerin ölümünden ders çıkarılmalıdır. Kadınların öldürülmediği bir dünya kurana kadar platform olarak mücadelemize devam edeceğiz."

DHA