Kadınlardan 'kanlı kefenli' protesto

Konya merkezli Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi'nde barınan şiddet mağduru kadınlar, devlet tarafından koruma altına alınan kadınların yeteri kadar korunmadığını dile getirip, sembolik olarak kanlı- kefenli protesto gösterisi yaptı.

Kadınlardan kanlı kefenli protesto
13 Ocak 2013 Pazar 20:36 tarihinde eklendi.

 

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve derneğe bağlı kadın sığınma evinde kalan şiddet mağduru kadınlar, Kültür Park'ta bir araya gelip, koruma altına alınan kadınları yetersiz düzeyde koruduğunu belirtip protesto etti. Şiddet mağduru kadınların protestolarını sembolik olarak kanlı -kefenli yapması dikkat çekti. 
 
Üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in resmi ve 'Milleti yanıltmayın' yazılı dövizle açıklama yapan Hayrettin Bulan, koruma altındaki kadınların herhangi bir risk durumunda polisi arayıp yardım istediklerini ifade ederek şunları söyledi: 
 
"Polisi telefonla çağırarak yapılan korumaya, çağrı usulü koruma denir. Bakanlığın bahsettiği koruma çağrı usulü yapılan korumadır. Önleyici, tedbir kararında da önlemeye yönelik hiçbir uygulaması yok. Her an öldürülme riski taşıyan kadınları çağrı usulü ile sözde değil, eşinden şiddet gören milletvekili Fatma Salman gibi, vali korur gibi gerçekte korunmalıdır." 
 
"KORUMA ALTINDAYIM AMA POLİS 20 GÜNDE BENİ ARIYOR" 
 
Mahkeme tarafından polis koruması altına alındığı öne süren ve üstünde kanlı kefen bulunan 'Ayşe' kod adını kullanan şiddet mağduru kadın ise, "Geçen haziran ayından beri korunmaktayım. Korunduğum polis memurları 20 günde bir beni telefonla aramakta ve her hangi bir sorun olup, olmadığını sormamaktadır. Kesinlikle ne kapına geliyorlar, ne de 24 saat koruyorlar. Haftada bir gün karakola gidip de imza atıyorum" dedi. 
 
Her gün ölüm korkusuyla yaşadığını ve tam olarak korunmadığını öne süren şiddet mağduru kadın, "Bu ülkede korunmuyorsam, beni Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından çıkartsınlar. Beni koruyacak daha iyi bir ülkeye gitmeyi tercih ediyorum, eğer ben bu ülkede korunmuyorsam. Ölüm korkusuyla yaşayacaksam, beni koruyacak ülkeye göndersinler" dedi. 
 
Koruma altında olan Fatma adını kullanan kadın da, "Polis beni hiç korumuyor. Geçen hafta tehdit aldığım için beni koruyan polisleri aradım. Bana, 'kapına gelirse, kapıyı kırarsa bizi ara' dediler. 'O zaman beni öldürdüklerinde mi beni koruyacaksınız' dedim" diye konuştu.

DHA