Kadınlardan yağmur altında protesto

Yirmiden fazla kadın örgütü, sendika, meslek odası, kitle örgütü ve siyasi parti üyesi kadınlar, "ensonhaber" internet sitesini Bostancı'da protesto etti.

Kadınlardan yağmur altında protesto
24 Nisan 2014 Perşembe 22:56 tarihinde eklendi.
DİSK'in 21 Nisan'da Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına yönelik polis müdahalesinin ardından, ensonhaber.com adlı sitede, DİSK Genel-İş Sendikası'nın bir kadın işyeri temsilcisine yönelik görüntü yer almıştı. İnternet sitesinin "cinsiyetçi haber" yaptığını savunan çeşitli kurumlara üye yaklaşık 60 kişi, yağan yağmura aldırmadan, medyadaki cinsiyetçi yaklaşımı protesto etmek amacıyla, ensonhaber sitesinin bulunduğu Bostancı Oto Sanayi Sitesi'nde toplandı. "Cinsiyetçi medya istemiyoruz", "Medya, elini bedenimden çek", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla ensonhaber'in binası önüne yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. 
 
Basın-İş Sendikası'ndan Ezgi Özokur'un okuduğu açıklamada, "Medyanın cinsiyetçiliği her fırsatta bir yayın ilkesi gibi benimsediği ülkemizde, bu tip haber siteleri kadın düşmanlığı ve işçi düşmanlığını medya yoluyla yeniden üretmektedir. Söz konusu haber, hem 1 Mayıs kararlılığımızı hedef alan, hem de bu kararlılığı polis şiddeti karşısında sürdüren sendika temsilcisi arkadaşımızı hedef alan bir niteliktedir. Haber karşısında sosyal medyada başlattığımız kampanya başarılı olmuş, internet üzerinden gösterilen tepkiler haberin kaldırılmasını sağlamıştır" denildi.
 
Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.