Kadınların korkulu rüyası çete

TEM ve E-5 karayollarında kadınların kullandığı lüks otomobillere kasıtlı olarak arkadan çarpıp, mağdurların durmasının ardından araçları gasp ettikleri iddia edilen 3 kişi polis tarafından yakalandı.

Kadınların korkulu rüyası çete
01 Ekim 2014 Çarşamba 17:02 tarihinde eklendi.
Şüphelilerin mağdurları arasında bir kadın avukat, kadın mühendis ve kadın şirket yöneticileri olduğu belirlendi. Gasp edilen 5 araçtan ikisi bulunurken polis kayıp olan 3 lüks cipin Suriye'ye götürülme ihtimali üzerinde duruyor. Gözaltına alınan şüphelilerin ayrıca bir kuyumcu soygunu olayı gerçekleştirdikleri belirlenirken şüpheliler arasında bulunan bir kişi hakkında ise 80 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi.
 
KADIN SÜRÜCÜLERİN OTOMOBİLLERİ GASP EDİLDİ
 
Ümraniye'de 8 Ağustos'ta otomobille seyir halindeki bir kadının otomobiline arkadan bir araç çarptı. Anahtarı üzerinde bıraktığı otomobilden inen kadın avukat, hasarı kontrol ederken, bir kişi onun otomobiline binerek kaçtı. Çarpan otomobilinde kaçmasıyla kadın avukat yol ortasında kaldı. Kadın avukatın polise haber vermesiyle Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı. Bu arada şüpheliler aynı yöntemi kullanarak 19 Eylül 2014 tarihine kadar aralarında kadın şirket yöneticileri, mühendislerin bulunduğu 5 kadının kullandıkları otomobilleri gasp ettikleri belirlendi.
 
SARIYER'DE YAKALANDILAR
 
Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Polis son olarak kadın mühendis P.Ş.'nin (37) lüks cipini arkadan çarparak durdurup gasp etmeye çalışan ancak genç kadının kontak anahtarını karşı şeride fırlatması üzerine başarılı olamayınca kaçan 3 şüpheliyi önceki gün Sarıyer'de gözaltına aldı.
 
KUYUMCUYU SOYDUKLARI ORTAYA ÇIKTI
 
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan Murat C., Yahya G. ve Vahap P.'nin Ümraniye bölgesinde 20 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen ve 3 kilogram altının çalındığı kuyumcu soygunu olayının da failleri olduğu belirlendi.
 
DAHA ÖNCEKİ SUÇLARINDAN 80 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ
 
Şüpheliler arasında bulunan Murat C.'nin benzer bir suçtan yargılandığı davada 80 yıl hapis cezası aldığı belirlendi. Tutuksuz yargılandığı sırada ceza alan Murat C.'nin dosyasının onanmak üzere Yargıtay'da bulunduğu öğrenildi.
 
GASP EDİLEN CİPLER SURİYE'YE GÖTÜRÜLMÜŞ
 
Polis şüphelilerin gasp ettiği iki araca ulaşarak sahiplerine teslim etti. Lüks cip olduğu belirtilen 3 araç ise bulunamadı. Yetkililer bu araçların Suriye'ye götürülme ihtimalinin değerlendirildiğini belirttiler. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler ise adliyeye sevk edildi.

DHA