Kadınların protestosunda arbede!

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü binasını girerek eylem yapan grup gözaltına alındı.

Kadınların protestosunda arbede!
04 Mart 2013 Pazartesi 16:00 tarihinde eklendi.

 

Sabah saatlerinde Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına giren yaklaşık 30 kadın, hükümetin kadına yönelik şiddetin önüne geçemediğini öne sürerek protesto gösterisinde bulundu.
 
Kendilerine ‘Üniversiteli Kadın Kolektifi’ adını veren grup, yaklaşık 15 dakika burada eylem yaptı. Bu nedenle binadaki işleyiş bir süre durdu. Hükümet aleyhine sloganlar atan grubu binadaki güvenlik görevlileri uyardı. Grup uyarılara kulak asmayınca durum polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen polis, grubun eylemi sonlandırıp binadan çıkmasını istedi. Kadınlar dışarıya çıkmakta diretince grupla polis arasında arbede yaşandı. Yanlarında getirdikleri yumurtaları polislere atan grup daha sonra binadan dışarıya çıkartıldı. 
 
Gözaltına alınan yaklaşık 30 kadın ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına gelen bazı vatandaşlar eylem nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı. Eylemin son bulmasıyla binadaki işleyiş yeniden başladı. Gözaltına alınan kadınların sorgusu devam ediyor

DHA