Kadir İnanır Nevşehir'de

Türk sinemasının ünlü sanatçısı Kadir İnanır, gazeteciler ile buluştu

Kadir İnanır Nevşehirde
11 Ocak 2014 Cumartesi 12:23 tarihinde eklendi, 2.348 kez okundu.
KAPADOKYA Doğal Film Platosu kitabı tanıtımı için Nevşehir’e gelen sinema sanatçısı Kadir İnanır, dört sinema filmi, bir de dizi film çektikleri kenti çok gelişmiş bulduğunu söyledi. 
 
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin Han Odası Saklı Bahçe Lokantası’nda düzenlediği Çalışan Gazeteciler Günü yemeğine Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte katılan Kadir İnanır, kentin adeta büyükşehir haline geldiğini söyledi. Valilik ile Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Kapadokya Doğal Film Platosu’ kitabının tanıtım toplantısına katılmak üzere kente bulunan Türk sinemasının usta ismi Kadir İnanır, düzenlenen yemekte gazetecilerle sohbet etti. Kadir İnanır, 1970’li yıllardan itibaren Nevşehir’de ‘Dağların Kartalı’, ‘Dila Hanım’, ‘Derviş Bey’ ve ‘Deprem’ filmlerinin yanı sıra ‘Kırık Ayna’ dizi film çekimi için çeşitli kereler geldiğini belirterek, “Nevşehir’e yıllardır film ve dizi çekimleri için geliyorum. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ni de daha yakından görme fırsatı buldum. Burada halkın da kültürel ve sanat çalışmalarına oldukça faal bir şekilde katıldığını öğrendim. Tabii bu da bizleri son derece sevindirdi’’ diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Hasan Ünver de yapılan yatırımlarla adeta kültür ve sanatın üssü haline gelen Nevşehir’de, belediye olarak her türlü çalışmalarla halkın daha iyi şartlarda yaşamını sürmesine katkı sağladıklarını belirtti.