Kadir İnanır setlere dönüyor

Mart ayında önce bel fıtığı ameliyatı geçiren 2 gün sonra da akciğerlerinden tümör alınan Türk sinemasının efsanevi aktörü Kadir İnanır, setlere dönüyor

Kadir İnanır setlere dönüyor
11 Mayıs 2012 Cuma 08:56 tarihinde eklendi, 2.970 kez okundu.

 

Kadir İnanır, memleketi Trabzon’un yanı sıra Batum’da da çekilecek olan Ahmet Sönmez’in Türk - Rus ortak yapımı “Elveda Katya” isimli sinema filminde Caner Cindoruk, Rüçhan Çalışkur ve Rusya’nın en önemli kadın oyuncularından Anna Andrusenko, Ekatarina Malikova ile Elena Polyanskaya rol alacak.
 
Baba memleketi
Sonbaharda seyirciyle buluşacak olan, 1 milyon TL bütçeli filmde Rus bir kızı olan Yunus isimli Trabzonlu bir denizciyi canlandıran Kadir İnanır, “Trabzon babamın memleketi. Ben yıllar boyunca Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarıyla ilgili filmler çekerken Karadeniz’i ihmal ettim. Oradan bana büyük baskılar vardı ‘Bir defa gelip babanın memleketinde film çekmedin’ diye. Şimdi filmlerin en iyisini çekmeye gidiyoruz” dedi.
 
Sigarayla savaş
Yaşadığı sağlık sorunlarının ardından en büyük tutkusu içki ve sigarayı bırakan İnanır, sigarayla savaş kampanyalarına destek vereceğini belirterek şunları söyledi: “Büyük operasyonlar geçirdim. Şu anda yapılan bütün kontroller ameliyatların çok başarılı geçtiğini gösteriyor. İçki sigara bitti. Sigaranın bırakılması için açılan kampanyalara destek vereceğiz. Hayatın ne kadar anlamlı, yeri geldiği zaman ne kadar anlamsız olduğunu yaşayan birisi olarak eğer beni seviyorlarsa önerilerimi dikkate alırlar.” 

Milliyet