Kadirli’de karpuz hasadı başladı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde tarlalarda ilk kırımların yapılmasıyla birlikte karpuz sezonu başladı

Kadirlide karpuz hasadı başladı
28 Haziran 2013 Cuma 16:06 tarihinde eklendi, 1.630 kez okundu.

Karpuz üreticileri ilk ürünlerdeki verim, kalite ve fiyattan oldukça memnun. Karpuz fiyatları sezon boyunca bu şekilde giderse üreticisinin yüzünü güldürecek diyen karpuz üreticisi Ali Uğurlu, “Şu anda Kadirli ve çevresinde ilk kırımlar yapıldı. Tarlalarda toplanıp kamyonlara yüklenen karpuzlar Türkiye’nin her tarafına sevk ediliyor. Bu yıl karpuz da kalite de tat da verim de fiyat ta çok güzel. Geçtiğimiz yıl aynı ay da karpuz fiyatı tarlada kilogramı 15 kuruş iken şu anda tarlada ki fiyatımız kilogramı 35-40 kuruş arası. Sezon böyle giderse karpuz üreticisinin yüzü gülecek.” dedi.

Kadirli Ziraat odası Başkanı Hanifi İspir ise “Çiftçilerimiz karpuz veriminden oldukça memnun. Kadirli’de şu anda ilk hasat yapılıyor. Karpuzun tadı da aroması da çok güzel. Fiyatlarda çiftçilerimiz açısından oldukça tatmin edici bir seviye de inşallah sezon boyunca da böyle devam eder.” şeklinde konuştu.
    
Kadirli’de ilk hasadın yapıldığını ancak temmuz ayının ilk haftasında tüm bölge de karpuz hasadının tam anlamıyla başlayacağını söyleyen Kadirli Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatin Rüştü Özeser ise “Bu yıl ilçemiz genelinde ekilen karpuzlarda çok şükür bir hastalığa rastlamadık. İlk ürünler oldukça kaliteli. Şu anda karpuzun tarlada kilogramı 35 kuruş ortalamasından satılıyor.” diye konuştu.


CİHAN