"Kafama bunu attılar"

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, olaylı görüşmeler sırasında CHP'li milletvekillerin komisyonu çalıştırmak istemediğini söyledi. Avcı, görüşmeler sırasında kendisine atılan bir bant kesiciyi de kameralara gösterdi.

Kafama bunu attılar
11 Mart 2012 Pazar 17:59 tarihinde eklendi.

 

Avcı yaşanan olaylar sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:  

 

- Komisyon çalışmalarımız uygun biçimde başladı ve fakat ne yazık ki özellikle CHP’li milletvekillerinin bütün bu süreç boyunca komisyonu çalıştırmamak, engellemek ve mümkünse hiç çalıştırmamak yönündeki bütün gayretlerine rağmen, komisyonumuz büyük bir olgunluk göstererek çalışmaların demokratik nezaket ve teamüller noktasında tamamlanması için büyük gayret gösterdi.

 

- Ne yazık ki CHP’lilerin engelleme çabaları kürsü işgaline, komisyon üyelerinin konuşturulmamasına kadar dayandı. Sonunda bugün CHPGenel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun, dün CHP’li milletvekillerini özellikle komisyon toplantılarına çağıran mesajlarıyla ortam sağlıklı bir biçimde çalışamaz hale getirildi. Buna rağmen özellikle AK Partili milletvekili arkadaşlarımızın, divanın iç tüzüğe uygun biçimde çalışması için gösterdikleri gayrete teşekkür ediyorum.

 

- CHP Genel Başkanı’nın adeta bindirilmiş kıtalar halinde komisyona sevk ettiği milletvekillerinin bütün kaba güce dayalı engelleme çabalarına rağmen bu teklifin komisyondaki görüşmelerin tamamlanabilmiş olması her şeyden evvel sevindiricidir.

 

- Bu tartışmalar sırasında 91 saat 41 dakika süren çalışmalar sırasında CHP’li komisyon üyeleri ve söz alan CHP’li milletvekilleri amaçlarının öncelikle bu teklifin geri çektirilmesi olduğunu, engelleme çabalarının buna yönelik olduğunu vurguladılar. Bu süreç teklifin geri çektirilmesine yönelikti. Komisyonumuz bu tehditle zorbalığa boyun eğmedi.

 

- Bu süreçte de sıkıntı yaşatan manzaralar yaşandı. Kameraman arkadaşlarımızın, oradaki nahoş hareketlerden etkilenmemeleri için uzun süre arkadaşlarımızı dışarıya almaya çalıştık. Ancak, bana verilen bilgiye göre, salonun tümünü görmemiz mümkün olmadı ve kameraman arkadaşlarımızı dışarıya çıkarma gayretlerimiz özellikle CHP’li milletvekilleri tarafından komisyon kapısı kapatılarak engellenmek istendi ve engellendi. Yaşadığınız sıkıntılardan ötürü sizlerden de özür diliyorum.

 

- Bugün bazı haberlerde, bazı arkadaşlarımız komisyon başkanına kırtasiye malzemesi atıldı dedi.

 

- Kırtasiye malzemesinin en kabası bu. Bunu ben atanı görmedim ama gören arkadaşım var. Bu cisim sentetik maddesi. Kafamı sadece 5-6 cm sıyırarak, çarpma olsaydı bu açıklamaları hastanede yapıyor olacaktım. Bu sayın Hamzaçebi tarafından komisyon başkanına atılan kırtasiye malzemesidir.