Kağıthane'de toprak kayması

Kağıthane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü arazisinde toprak kayması yaşandı.

14 Şubat 2014 Cuma 22:46 tarihinde eklendi.

Toprak kayması sonucu daire başkanlığına ait iki katlı bir binada eğim oluşurken mahalle sakinleri de tedirginli yaşıyor.

Olay akşam 19,30 sıralarında Seyrantepe İbrahimkaraoğlanoğlu Caddesi üzerinde bulunan Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü arazisinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, eğimli araziye çekilen beton perde akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sonucu Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü binasında eğilme ve hasar meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu konutlar için yıkılan gecekonduların bulunduğu bölgede meydana gelen heyelanda, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Çökme nedeniyle cadde üzerindeki kaldırımlarda da çatlaklar oluştu. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne ait iş makineleri ve kamyonlar ise dışarı çıkarıldı.

Yeni konutların yapılacağı alan için yapılan beton perdenin yıkıldığını söyleyen mahalle sakinleri, "Akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Evlerimize girmeye çekiniyoruz. Yetkililere haber verdik ancak gelen olmadı. Buraya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu konutlar yapılıyor. Beton perde çekmişler ancak yıkıldı." şeklinde konuştu.


CİHAN