Kağıthane'de yangında can pazarı

Kağıthane'de 5 katlı binanın birinci katında buzdolabı motorunun patlaması sonucu çıkan yangında can pazarı yaşandı.

Kağıthanede yangında can pazarı
29 Nisan 2013 Pazartesi 18:56 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

 

Yangın anında evde bulunan Tuğçe Özoğul, 10 aylık kızı Tuğba ve 2.5 yaşındaki oğlu Kerem'i alarak dışarı çıkmayı başardı. Üst katlarda oturan, aralarında bebeklerin de bulunduğu onlarca kişi ise itfaiye ekipleri tarafından dumanların arasından kurtarıldı.
 
Yangın, saat 15.00 sıralarında Sanayi Mahallesi Sultan Selim Caddesi Ayar Sokak Numara 169/2'deki dairede çıktı. Ev sahibi Tuğçe Özkul'un polise verdiği bilgiye göre buzdolabının motorunda meydana gelen patlama sonrası evi alevler sardı. Bu sırada yatak odasında bulunan 10 aylık kızı Tuğba ve 2.5 yaşındaki oğlu Kerem'i kucağına alan Özkul, dışarı kaçmayı başardı. Alevler kısa sürede dairenin tamamını sararken, yoğun duman nedeniyle üst ketlerde oturanlar evlerinde mahsur kaldı.
 
Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri, önce alevleri kontrol altına aldı. Ardından merdiven yardımıyla üst katlarda oturan aralarında bebek ve çocukların da olduğu onlarca kişi dumanların arasından kurtarıldı. Dumandan etkilenen onlarca kişiye olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. İtfaiyenin kurtardığı bazı kişiler ise gözyaşlarını tutamadı.

Binanın farklı yerlerinden kurtarma çalışmalarını yürüten itfaiye ekipleri, yangın tamamen söndürüldükten sonra dairelere tek tek girerek dumandan zehirlenen kimse olup olmadığını araştırdı. Yapılan aramalarda binada kalan kimsenin olmadığı belirlendi.
 
Polisin yangınla ilgili soruşturması sürüyor. 

DHA