KAHİAD üyeleri, Orta Asya ziyaretinden memnun döndü

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği(KAHİAD) tarafından organize edilen 6 günlük Kazakistan ve Kırgızistan gezisine katılan işadamları, inceleme ve ziyaretlerini tamamlayarak yurda döndü

KAHİAD üyeleri, Orta Asya ziyaretinden memnun döndü
26 Mayıs 2014 Pazartesi 21:16 tarihinde eklendi.

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu başta olmak üzere çok sayıda işadamının katıldığı gezide, Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran, yapılan iş ve kültür gezisinin çok yararlı geçtiğini belirtti. Kazakistan'ın Almatı, Çimkent, Türkistan şehirlerini gezdiklerini ve daha sonra Kırgızistan'a geçtiklerini kaydeden işadamları, başkent Bişkek şehrinde çeşitli temaslarda bulunduklarını aktardı.

Geziyi değerlendiren KAHİAD Başkanı Murat Baran, iki Orta Asya ülkesinde de iş yapabilecek, yatırım imkanlarının olduğunu kaydetti. Türkiye'den ve başka ülkelerden çok sayıda yatırımcının bu ülkelerde olduğunu anlatan Baran, coğrafik uzaklığın çok önemli olmadığını, önemli olanın sağlanan diyalog ve işbirliği olduğunu söyledi. Türk işadamlarının başta eğitim olmak üzere, sağlık, enerji, gıda, giyim, sanayi ve birçok alanda hizmet verdiklerini belirten Baran, "Fırsatları iyi değerlendirmek ve dünya pazar ve piyasalarına girmek gereklidir. Başta Hoca Ahmet Yesevi gibi zatların mekanlarını ziyaret etmenin heyette büyük bir heyecan oluşturdu. Kazakistan'da 1991 yılında temelleri atılan çoğunluğunu Türkiye’den giden eğitim gönüllülerinin hizmete açtığı Kazak-Türk Liseleri, Kazak-Türk Süleyman Demirel Üniversitesi, İpekyolu ve bazı sanayi kuruluşlarını gezip incelemelerde bulunduk. Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Atatürk-Alatoo Üniversitesi ve Cengiz Aytmatov’un türbesini ziyaret ettik.” dedi.


CİHAN