"Kahraman annesine" kavuşacak

Bingöl'de,''canlı bomba''nın üzerine atlayarak büyük bir faciaya engel olan, ancak hayatını kaybeden Hatice Belgin'in yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden çocuğu Veysel Belgin'in cenazesi memleketi Bingöl'e getirildi

Kahraman annesine kavuşacak
28 Aralık 2011 Çarşamba 15:37 tarihinde eklendi.

Adli Tıp Kurumundan alındıktan sonra cenaze aracıyla Esenboğa Havalimanı THY kargo bölümüne getirilen Veysel Belgin'in cenazesi, memleketine gönderilmek üzere buradan uçağa nakledildi.
    
THY'nin 14.15 uçağı ile önce Elazığ'a, oradan da karayoluyla Bingöl'e götürülecek olan Veysel Belgin'in cenazesi Şeyh Ahmet Mezarlığı'nda, annesi Hatice Belgin'in yanına defnedilecek.
    
Veysel Belgin'inbabası Kadri Belgin'in çok üzgün olduğu gözlendi. Baba Belgin'e AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın danışmanları Cihan Kaygalak ve Aydın Polat refakat etti.
    
Bingöl kent merkezinde, 29 Ekim'de, bir kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatması sonucu 3 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı. Patlamada hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Hatice Belgin, bayram alışverişi için gittiği mağazanın önünde, çocuklarını korumak için "canlı bomba"nın üzerine atlayarak, bir faciayı önlemişti.
    
Olayda, Belgin'in çocuklarından 11 yaşındaki Veysel, 14 yaşındaki Ceylan ve 8 yaşındaki Hazal yaralanmış, durumu ağır olan Veysel Belgin tedavi için Ankara'ya getirilmişti.