Kahraman nine!

Van'ın Başkale İlçesi'nde, 9 kişinin yaşadığı evde sabaha doğru yangın yangın çıktı. 60 yaşındaki Suna Demir, 6 torunu, gelini ve oğlunu ölümden kurtardı.

Kahraman nine!
16 Mart 2013 Cumartesi 16:24 tarihinde eklendi.

 

Van'ın Başkale İlçesi'nde, 9 kişinin yaşadığı evde sabaha doğru yangın yangın çıktı. 60 yaşındaki Suna Demir, 6 torunu, gelini ve oğlunu ölümden kurtardı. Yangın komşular ve itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken, eşyalarını kaybeden aile yardım istedi. 
 
Yangın, Başkale'nin Tepebaşı Mahallesi'ndeki Demir ailesinin evinde çıktı. İddiaya göre sobadan sıçrayan kıvılcımlar evdeki eşyaları tutuşturdu. Alevler evi sardı. Bu arada uyanan Suna Demir, oğlu, gelini ve torunlarını da uyandırarak dışarı çıkmalarını sağladı. Yangını gören komşular ve haber verilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, evdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. 
 
Başkale Belediye Hecer Sarıhan ve BDP Başkale İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, yangın çıkan eve gelerek aileye 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Belediye Başkanı Sarıhan, aileye imkanlar ölçüsünde yardım yapacaklarını belirtti.

DHA