Kahvehanede pitbull dehşeti

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde girdiği kahvehanede 2 kişiyi ısırarak yaralayan pitbull cinsi köpek, bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü.

Kahvehanede pitbull dehşeti
07 Kasım 2011 Pazartesi 16:43 tarihinde eklendi, 3.913 kez okundu.

 

Alınan bilgiye göre, Darıca'nın Cami Mahallesi'nde Hakan Kara adlı kişiye ait olduğu öne sürülen pitbull cinsi köpek, sokakta kovalamaya başladığı bir çocuğun ardından kahvehaneye girdi. 
     
Burada oturanlara saldıran köpek, önce kahvehane sahibi Mustafa Arslan'ın kolunu ve bacağını ardından, onu kurtarmaya çalışan Muammer Çalışbaş'ı ısırdı. 
     
Bu sırada kahvehanede bulunan Tevfik Ateşkan, yanındaki bıçakla köpeği boğazını keserek öldürdü. Yaralılar ise Darıca Farabi Devlet Hastanesine kaldırılırken, köpeğin sahibi Kara ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. 
     
Farabi Devlet Hastanesindeki müdahalelerin ardından sevk edildiği Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine tedavi edilen Çalışbaş, taburcu edilerek evine gönderildi. 
     
Olay anını anlatan Çalışbaş, "Kahvehanede oturuyorduk. Bir genci kovaladı köpek. Genç kahvehaneye girince köpek de peşinden girdi. Kahvehaneci ayırmaya çalışınca yere düşürdü ve sonra biz müdahale etmeye başladık. Köpeği sonra dışarı attık. Bu arada elime şişe geldi vurdum, sonra birileri boğazından kesti. 20 saniyede oldu tüm olanlar, hayalarımdan ısırdı, Marmara Üniversitesinde tedavi oldum" dedi. 
     
Olay sırasında kahvehanede bulunan Mehmet Göçer ise "Arkadaşlarla birlikte içerideydik. Önce çocukla şakalaştığını sandım, sonra pitbull olduğunu gördüm. Kahvehaneci arkadaşı ısırdığını görünce müdahale ettik" diye konuştu. 
   
 Bu arada köpeğin kuduz olup olmadığının tespiti için çalışma başlatıldığı bildirildi.