Kaka bombası!

Fenerbahçe’de orta sahaya büyük bir takviye yapılması planlanıyor. Başkan Yıldırım’ın gönlünde Kaka olduğu belirtiliyor. Ancak bu transfer için iki şart var: CAS’tan iyi haber gelmeli ve takım Şampiyonlar Ligi’ne kalmalı.

Kaka bombası!
17 Ağustos 2013 Cumartesi 11:04 tarihinde eklendi, 1.096 kez okundu.
Fenerbahçe büyük düşünüyor. Süper Lig ve Avrupa arenasında büyük düşünen Sarı-Lacivertliler, transferle ilgili olarak önemli bir karar aldı. Bilindiği UEFA 3 Temmuz'da şike skandalında adı geçen kulüplerimizi Avrupa'dan men etmişti. Fenerbahçe 2+1, Beşiktaş da 1 yıl süreyle UEFA'nın organizasyonlardan uzaklaştırılmıştı. Bunun üzerine kulüp konuyu CAS'a taşıyınca, kararlar için yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Sarı-Lacivertliler de CAS'ta çıkacak karara göre bundan sonraki transfer politikasını şekillendirecek.
 
Birçok seçenek var
 
Bilindiği gibi bir süre önce Bayern Münih'in Arnavut asıllı yıldızı Shaqiri ve Wolfsburg'un sambacısı Diego'ya yönelen ancak istediği neticeyi çıkartamayan Kanarya, yine ses getirecek bir yıldıza yöneldi. CAS'tan Fenerbahçe lehine bir karar çıkacağına dair güçlü bir inanç besleyen sarı lacivertli yöneticiler, Premier Lig ekibi Arsenal'ı geçip, gruplara kalınması durumunda muhteşem bir transfer yapmayı amaçlıyor. Bu oyuncunun, dünyanın ilk 10 takımının hepsinde rahatlıkla oynayabilecek nitelikte olacağı belirtiliyor.
 
Bu ismin de bir aralar Galatasaray'ın transfer listesinin belki de en tepesinde yer alan Real Madrid'in dünyaca ünlü Brezilyalı yıldızı Kaka'nın olduğu belirtiliyor. Real Madrid'de eski hocası Carlo Ancelotti'nin döneminde de forma şansı bulama ihtimali düşük gözüken Kaka için, Aziz Yıldırım, Galatasaray'la yaptıkları Şampiyonlar Ligi rövanş maçı öncesinde İstanbul'da, İspanyol takımının başkanı Florentino Perez'le bir görüşme yapmıştı.
 
Kaka, kanatlarda, ama özellikle de forvet arkasında oynayabilme, gerektiğinde forvet de oynayabilme özelliğiyle, Alex'in gidişiyle doğan boşluğu doldurabilecek en iyi alternatif olarak dikkat çekerken, ortaya koyacağı imaj değerle de hemforma satışı hemde Fenerbahçe'nin tanıtımı için önemli bir etken olacak. Ancak Kaka'nın eşi, futbolcunun Galatasaray'a transferi söz konusuyken Türkiye'de yaşamakla ilgili olumsuz görüşler beyan etmişti.
 
Kanarya ‘Durmaz’
 
Sarı lacivertli yönetim, CAS'tan ceza kararı çıkmaması durumunda dünya yıldızı getirme, çıkması durumunda transfer yapmama prensibinin bir istisna haricinde dışına çıkmayı düşünülmüyor. İstisna ise BUGÜN'ün dün duyurduğu Jimmy Durmaz. Gençlerbirliği forması giyen İsveç Milli takımı oyuncusu Jimmy, Aykut Kocaman döneminde bu yana transfer listesinde ilk sırada.
 
Yerli statüsünde olması, sol kanatta oynuyor olması, Sarı-Lacivertli takıma transferini güçlendiren etkenler. Jimmy için, başkan Aziz Yıldırım, futbolcunun temsilcisi Doğan Ercan'a 3 Eylül'e kadar bu transferin bitirileceği mesajını verdi. Doğan Ercan, "Aziz Bey'le konuştuk. Fenerbahçe Jimmy'yi istiyor. 'İlhan ağabey'le (Cavcav) konuşup bu transferi 3 Eylül'e kadar bitireceğiz' dedi.
 
Fenerbahçe ilgileniyor. Kulüpler anlaşırsa bu transfer olur" dedi. Bu arada Eskişehirspor'un İsveç asıllı yıldızı Erkan Zengin ile ilgilenen Fenerbahçe, bu transferi şimdilik askıya aldı.
 
(Bugün)