Kaleci Bülent Ataman'a suç duyurusu

Karabük'te internet haber sitesi sahibi Ergün Başkaya, 2011'de süper ligin 32'nci haftasındaki Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçından bir kaç gün önce, 'Bu Emenike Fener maçında oynamayacak. Ben de Trabzonspor'dan bize gelecek teşvik piriminden bir kuruş koklatmayacağım' dediğini ileri sürdüğü kaleci Bülent Ataman hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

05 Şubat 2014 Çarşamba 19:47 tarihinde eklendi.
Ergün Başkaya, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor Kulübü'nde çalışan ismini açıklamadığı bir kişinin, kulübün eski oyuncusu Bülent Ataman'ın teşvik pirimiyle ilgili arkadaşlarıyla konuşmasını duyduğunu ve bunu kendisine söylediğini iddia etti.

Başkaya, şike soruşturması sırasında Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde bu konuda ifade vermesine rağmen, Ataman'ın ifadesine başvurulmadığını belirtti. Karabükspor'un yedek kalecisi Bülent Ataman'ın söylediği ileri sürülen sözleri ile ilgili internet sitesinde haber yaptığını da hatırlatan Başkaya, şöyle konuştu:

"O zaman ifademde, soruşturma kapsamında Bülent Ataman'ın da ifadesinin alınmasını istemiştim. Ama gördük ki bütün dava kapsamında Bülent Ataman'ın bu zamana kadar hiçbir ifadesi alınmamış. Eğer Bülent Ataman'ın o zaman ifadesi alınsaydı, 4 Temmuz'da bu şike davasının seyri bile değişecekti.

Neden Bülent Ataman'ın ifadesi alınmadı merak ediyoruz. Bu yüzden Bülent Ataman'ın o zamanlarda söylediği o sözleriyle ilgili cumhuriyet savcılığına ifade vermesini istedim. Bülent Ataman hakkında suç duyurusunda bulundum." 

DHA