Kaliforniyalı kadın Papa’nın muhafızıyla evlenecek

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir kadın Papa’yı korumakla yükümlü İsviçreli Muhafız'lardan biriyle evlenecek.

Kaliforniyalı kadın Papanın muhafızıyla evlenecek
28 Mayıs 2015 Perşembe 09:11 tarihinde eklendi, 1.095 kez okundu.
31 yaşındaki Miranda Emde isimli bir kadın Vatikan’da görüp tanıştığı ve Papa’yı korumakla yükümlü İsviçre Muhafız Alayı’nda görevli Jonathan Binaghi ile evlenmeyi planlıyor.
 
İkili Miranda’nın İtalya tatili sırasında Vatikan’ı ziyaretinde tanıştığı ve o günden beri ilişkilerini telefon ve e-posta yoluyla devam ettirmeyi sürdürdüğü öğrenildi.
 
Miranda ilk adımı annesinin zorlamasıyla attığını ve Binaghi ile tanıştığını söyledi.
 
Binaghi Miranda’yı Papa Francis ile buluşturmayı bile başarmış. Papa’yla olan buluşmasını gerçek ötesi bir deneyim olarak tanımlayan Miranda Papa’nın yüzüğünü öperek kendilerini kutsamalarını istediğini ve Papa’nın da bunu kabul ettiğini söyledi. Çift önümüzdeki aylarda evlenmeyi planlıyor.
 
Binaghi ise Miranda ile evlenebilmek için İsviçre Muhafız Alayı’ndan ayrılmak zorunda kaldı. Kurallar gereği muhafız alayındaki askerler bekar olmak zorunda.
 
Abbas Vatikan’da Papa ile görüştüAbbas Vatikan’da Papa ile görüştü
 
İSVİÇRELİ MUHAFIZLAR
 
Dünyanın en eski muhafız alayı olan İsviçreli Muhafızlar, 1506 yılından bu yana Vatikan’ı korumakta. Yaşları 19-30 arası değişen, bekar, Katolik ve boyu en az 1.74 olan İsviçreli erkekler arasından seçilen muhafızlar, İsviçre ordusunda yoğun bir eğitim sürecini tamamladıktan sonra bu misyonla görevlendiriliyor.
Halkla yakın temasta olmayı seven Papa, Vatikan'da ve yurtdışı ziyaretlerinde fazla güvenlikten ve protokolden hoşlanmıyor. Papa Franciscus, son olarak gittiği Türkiye’de de cumhurbaşkanlığının kendisine önerdiği lüks ve zırhlı makam otomobilleri yerine normal araç tercih etmişti.