Kalite yönetim sistemi sertifikaları törenle verildi

Bitlis Eren Üniversitesi akademik birimlerine yönelik ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifika Töreni düzenlendi. Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda yapılan törene Akademik Birim Yöneticileri katıldı.

Kalite yönetim sistemi sertifikaları törenle verildi
27 Kasım 2014 Perşembe 19:56 tarihinde eklendi.

Yaklaşık bir ay önce kalite ile ilgili akademik birimlerin ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi denetiminden geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, “Bir aylık süre içerisinde eksiklikler tamamlanarak büyük bir mutluluk ile kalite belgelerini alacağız. Belgeyi almak tabi ki büyük bir iş fakat asıl önemli olan kalitenin sürdürülebilir olmasıdır. Daha önce kalite belgesini alan Rektörlük birimlerimiz gibi akademik birimlerimizin de bu belgeyi aldıktan sonra çalışmalarını ilk günkü heyecanla devam ettireceklerine inanıyorum.” dedi.

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, özel sektörde daha çok ilgi görse de son zamanlarda kurum ve kuruluşların bu konudaki çabalarının kendilerini sevindirdiğini belirten Başdenetçi Orhan Sevinir, “Kurum ve kuruluşlarda insan odaklı hizmet prensibinden hareketle kalitenin bir yaşam biçimi olarak kabul edilmesi, kurum içi iletişim ve koordinasyon tekniklerinin geliştirilmesi, hizmet proseslerinde verimliliğin artırılması, zamanın ve kaynakların etkin kullanılması yine verimli karar verme süreçlerinin işletilerek, sürekli iyileştirme prensibinin yaygınlaştırılması, problem çözme tekniklerinin geliştirilmesi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’nin en temel özelliklerindendir. Kalite Yönetim Sistemi öğrenci, akademisyen, çalışan istek, şikayet ile önerilerine zamanında ve doğru çözümler üretilmesi, veri analizine önem vererek düzeltici faaliyetler ile birlikte asıl olan önleyici faaliyet yaklaşımına ağırlık verilmesi, sonuç olarak memnuniyetin yükseltilmesini sağlayacaktır.” diye konuştu

Başdenetçi Orhan Sevinir, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru’ya ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası'nı takdim etti. Tören; fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü yöneticilerinin belgelerini almasının ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru’nun Başdenetçi Orhan Sevinir’e plaket vermesiyle son buldu.


CİHAN