Kalou'nun yeni adresi Lille

Uzun yıllardır Chelsea formasıyla büyük başarılar elde eden Fildişi Sahilli forvet oyuncusu Salomon Kalou, Londra kariyerine son vererek Fransa temsilcisi Lille renklerine bağlandı.

Kalounun yeni adresi Lille
09 Temmuz 2012 Pazartesi 18:44 tarihinde eklendi, 1.079 kez okundu.

 

Lille kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 27 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.
 
Chelsea ile mevcut kontratı sezon sonunda biten Kalou ise yaptığı açıklamada, "Yeni statla birlikte büyük hedefler belirleyen Lille'in projesi beni çok etkiledi. Burada olduğum için mutluyum. Çekici futbol oynayan bir takıma geldim" dedi.
 
Lille teknik direktörü Rudi Garcia da, "Salomon son Şampiyonlar Ligi şampiyonu. Lille'e geldiği için çok memnunum. Onu ikna etmek kolay olmadı ancak sonunda burada" dedi.
 
27 yaşındaki Fildişi Sahilli yıldız, geride kalan sezonda 10'u yedekten olmak üzere 26 resmi maçta görev almış ve 5 gol atıp 2 asist yapmıştı. Kalou, FA Cup finalinde ve Şampiyonlar Ligi finalinde ise ilk 11'de sahaya çıkmıştı.
 
2006 yazında 8 Milyon Pound karşılığında Feyenoord'dan Chelsea'ye transfer olan Kalou, İngiliz ekipte toplamda ise 254 resmi maçta forma giymiş ve 60 kez fileleri havalandırıp 40 da asist yapmıştı.
 
Tecrübeli forvet oyuncusu, Fildişi Sahilleri Milli takım formasını ise 50 defa terletmiş ve 18 gol kaydetmişti.
 
(Mackolik)