Kamacı'nın adaylıktan alınmasına tepki

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Genel Merkez tarafından adaylığı açıklanan mevcut belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın adaylıktan alınması tepkiye yol açtı. Partililer CHP İlçe Binası önünde toplanarak kararı protesto etti.

Kamacının adaylıktan alınmasına tepki
09 Şubat 2014 Pazar 22:41 tarihinde eklendi.
Genel Merkez tarafından geçen 22 Aralık günü adaylığı duyurulan mevcut Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın, bugün gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında adaylıktan alındığı haberi bazı partililerin tepkisine neden oldu.

Kamacı'nın yerine CHP'den Belediye Meclis Üyesi adaylığı için başvuru yapan Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay'ın aday yapılacağı öğrenildi. İki dönemdir CHP'den Belediye Başkanı seçilen Mümin Kamacı ve çok sayıda partili, durum üzerine CHP İlçe Binası önünde gelerek protestoda bulundu. "Burası Ankara değil Didim' ve "Didim İlacı Mümin Kamacı' sloganları atıldı. Bir aracın kasasına çıkıp kendisine destek verenlere seslenen Başkan Kamacı şunları söyledi:
 
"Elimize henüz resmi bir karar gelmiş değil, ancak yaptığımız telefon görüşmelerinden de anlaşıldığı üzere 2014 yerel seçimleri için adaylıktan çekilmem söz konusu. Bunun bu saatte olması etik değil, 22 Aralık'ta ismim açıklandı. O tarihten bu yana 3. Dönem için hep birlikte çalışıyoruz. Herşey hazır, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Hanım'da çok üzgün.

Bu kararın etik olmayan doğru olmayan tarafı 1,5 ay sonra 'pardon' demeleri. Ben bu pardonu iyi anlamış değilim, sizlerin de iyi anlamadığını biliyorum. Ankara'da masa başında insanların durumu hakkında karar vermek doğru değil, sizler neyin ne olacağını iyi biliyorsunuz. Gereği ne ise yapılacak. Yarın İlçe Teşkilatım ve Belediye meclis üyelerim ile toplanarak karar vereceğiz. Sonuçta 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde oy pusulasında benim ismim olacak."
 
Bu kararın ardından CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın'ın da partisinden istifa edeceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

DHA