Kamerun'da Roger Milla şoku

Kamerun futbolunun efsanevi ismi Roger Milla (59), “onur kırıcı açıklamalar yaptığı” gerekçesiyle, Kamerun Futbol Federasyonu'nun onursal başkanlığından alındı.

Kamerunda Roger Milla şoku
18 Mayıs 2012 Cuma 12:58 tarihinde eklendi, 1.426 kez okundu.

 

Federasyon'un açıklamasında, “Roger Milla, Futbol Federasyonu, başkanı ve yöneticileri aleyhinde yaptığı onur kırıcı açıklamalar nedeniyle onursal başkanlıktan alınmıştır” denildi.  Açıklamada, “Milla'nın Federasyona karşı isyan çağrısında bulunduğu ve kamuoyunu gösteriler düzenlemeye teşvik ettiği” ifade edildi.
 
Kamerun basınına göre, Milla ve Kamerunlu bazı eski futbolcular, ülkede futbolun “ayağa kalkması” için Vatandaş Komitesi adı verilen bir birlik kurmuş, bu birlik geçen ay, “yetersiz” olarak nitelendirdiği federasyonun istifa etmesini istemişti. Roger Milla, geçen yıl federasyonun istifası için yürüyüş düzenleyeceğini açıklamış, özellikle ülke genelinde eleştirilen Federasyon Başkanı Iya Muhammed'in istifasını istediğini söylemişti.
 
Fransız L'Equipe gazetesinin 2001'de “Yüzyılın en iyi Afrikalı futbolcusu” seçtiği Milla, özellikle 1990 Dünya Kupası'ndaki golleriyle tanındı. Kupada 38 yaşında olan Milla, 4 gol atmış ve Kamerun'un Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan ilk Afrika takımı olmasına büyük katkı sağlamıştı.