Kamil Sönmez'e son görev

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Kamil Sönmeze son görev
21 Aralık 2012 Cuma 15:26 tarihinde eklendi.

 

Kamil Sönmez için Şakirin Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, eşi Nilgün, oğlu Murat, kızı Selin ve kardeşi Remzi Sönmez taziyeleri kabul etti. 
 
Yakınları, üzerine Orduspor forması konulan Kamil Sönmez'in tabutunun önüne gelerek dua etti. Törene katılan bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Orhan Gencebay, Kadir İnanır, Yavuz Bingöl, Bedri Aysel, Belkıs Akkale, Faruk Tınaz'in da aralarında bulunduğu sanatçılar ile çok sayıda seveninin katıldığı törene, ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal da çelenk gönderdi. 
 
-''Onu hep güler yüzüyle hatırlayacağız''- 
 
Konuşmakta zorlanan Nilgün Sönmez, gazetecilere ''Canım gitti'' dedi. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sönmez'i önce türküleriyle tanıdıklarını belirterek, ''Kamil Sönmez Türk halk müziğinde iz bırakmış sanatçılarımızdan biri. O Karadeniz türkülerini bütün Türkiye'ye sevdirdi. Onu önce türküleriyle tanıdık. Sonra başka alanlarda da tanıdık, sinemada tanıdık. Oynadığı bütün rollerde, söylediği bütün türkülerde güler yüzlü, babacan bir sanatçıydı. Her zaman gönlümüzde yer etti. Onu öyle hatırlayacağız, öyle anacağız. Allah rahmet eylesin. Sanat dünyasına ve ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum'' diye konuştu. 
 
En son Bostancı Gösteri Merkezi'nde, 45. Sanat Yılı dolayısıyla düzenlenen gecede Sönmez ile bir araya geldiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, ''Dostları, arkadaşları oradaydı. Daha sonra bir beyin kanaması geçirmesi hepimizi üzdü. Allah'tan şifalar diledik ama Hakk'a yürüdü. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın'' dedi. 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Kamil Sönmez ile aynı sokaklarda büyüdüklerini dile getirerek, şunları kaydetti: 
 
''Kamil Sönmez ülkemizin değerli bir sanatçısıydı ama benim için bir özelliği var. Hemşehriydik, hatta akraba olduğumuz bile söylenir. Çok eski yıllardan beri tanıdığım eski bir arkadaşımdı. Gerçekten dostluk ilişkilerimiz çok iyiydi. Bugün çok eski bir arkadaşımı kaybediyorum. Sadece Türkiye'nin bir sanatçısını değil, arkadaşımı da kaybettim. Erken kaybettiğimizi düşünüyorum. Nur içinde yatsın.'' 
Günay, Sönmez'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. 
 
Sanatçı Orhan Gencebay, Sönmez'i hep güler yüzüyle hatırlayacaklarını ifade ederek, ''Gözü, gönlü hep gülen, yüksek moralli bir kardeşimizdi. Çok eski dostluğumuz var. Son zamanlarda pek görüşemiyorduk. Birbirimizi çok severdik. Çok iyi bir insan, sanatçı ve babaydı. Allah gani gani rahmet eylesin. Kısmeti buymuş, erken göçtü. Hepimizin başı sağ olsun'' diye konuştu. 
 
Kamil Sönmez'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze arabasına taşındı. Cenazeye omuz verenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da yer aldı. 
Sönmez'in cenazesi, daha sonra karayoluyla yarın toprağa verilmek üzere memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesine gönderildi.