Kamp alanında patlama

Çanakkale'nin Çınarlı Köyü Dardanos Mevkisi'nde kamp alanındaki bir odada, tüpgazdan sızan gazın sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada, 1 kişi yaralandı. Odanın duvarları yıkılırken, eşyalar etrafa saçıldı. İlk belirlemeye göre patlama tüpgazdan kaynaklandı.

Kamp alanında patlama
22 Şubat 2014 Cumartesi 14:12 tarihinde eklendi.
Çanakkale merkeze bağlı Çınarlı Köyü sahilindeki Dardanos Mevkisi'ndeki bir kamp alanının yan tarafındaki bitişik nizamdaki üç odadan birinde bugün saat 08.30'da büyük bir patlama meydana geldi. Odada konaklayan 52 yaşındaki Berrin Helvacı, patlamanın etkisiyle çöken duvarın altında kaldı. Vücudunda yanıklar oluşan kadın çevreden yardımına koşan vatandaşlar tarafından duvarın altından çıkarılarak ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne (ÇOMÜ) kaldırıldı. Kaburgalarında kırık ve ezilmeler olduğu belirlenen ve vücudunda ikinci dereceden yanıkları bulunan Helvacı, tedaviye alındı.
 
Patlama, Dardanos Mevkisi'ndeki yazlıklarında kalan az sayıdaki vatandaşın da büyük panik yaşamasına neden oldu. Patlamanın meydana geldiği odanın bitişiğindeki odada kalan Ayşe Aktuğ, hafta sonunu geçirmek üzere arkadaşı Berrin Helvacı'yla birlikte kamp alanına geldiklerini belirtip, "Büyük bir patlama sesiyle uyandım. Kaldığım odada, beton parçaları üzerime geldi, camlar kırıldı. Panikle, kendimi dışarıya attım. Yan odada kalan arkadaş da çıktı. Öteki odada kalan arkadaşım Berrin'in olmadığını gördük. Bu sırada oradan inleme sesleri geldiğini duydum. Odaya girdiğimde Berrin'in duvarın altında kaldığını farkedip, bulunduğu yerden çıkarıp, 112 Acil Servis'e durumu bildirip, yardım istedik" dedi.
 
Patlama anında sahilde gezen Mehmet Çelik ise, "Büyük bir patlama oldu. Bomba atıldı zannettik. Yaralanan, kadın en baştaki odada kalıyormuş. Diğer odalarda kalan iki kişi dışarıya çıkıp, 'Berrin' diye bağırmaya başlayınca biz de arkadaşımla yardıma koştuk. Kadın, beton yığını altında kalmıştı, kurtardık. Vücudunda ve saçlarında yanıklar vardı. Sonra hastaneye kaldırıldı. Binada büyük hasar var. Allah'tan o sırada binanın önünden geçen kimse yoktu" diye konuştu.
 
İtfaiye ekipleri patlamanın tüp gazdan sızan gazdan meydana geldiği belirlerken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.