Kamu-Sen, ÖSYM'ye inanmıyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS'yle ilgili iddialara ilişkin, ''ÖSYM'nin açıklanan 57 sorunun kulaktan, ezberleme yöntemi ile tespit edildiğini söylemesi mantık dışıdır'' görüşünü savundu.

Kamu-Sen, ÖSYMye inanmıyor
10 Temmuz 2012 Salı 14:56 tarihinde eklendi, 1.086 kez okundu.

 

Koncuk, yazılı açıklamasında, KPSS'yle ilgili kopya iddialarının sürdüğünü, bu konuda en büyük problemin 2010 yılında KPSS sorularını çalanların hala ortaya çıkarılmaması olduğunu ifade etti. 
     
ÖSYM'nin, iddiaları daha ilk saatlerde reddettiğini belirten Koncuk, ''İddialarla ilgili, hiçbir araştırma yapmadan yapılan bu açıklamalar kurumun ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır. Aynı yaklaşımı 2010 yılında o tarihteki ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da sergilemiş ve sonunda istifa etmek zorunda kalmıştı. ÖSYM'nin açıklanan 57 sorunun kulaktan, ezberleme yöntemi ile tespit edildiğini söylemesi mantık dışıdır. Çünkü hiçbir adayın 57 soruyu yanlış şıklarıyla beraber ezberlemesi, sınavdan sonra hatırlaması mümkün değildir'' ifadesini kullandı. 
     
Koncuk, savcılığın iddiaları ciddiye alarak ilgili yayınevi sorumlularını sorguya çekmesini, soruların hangi yolla ele geçirilerek yayınlandığını açıklamasını istedi. 
     
Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada ise konuya ilişkin şu görüşler paylaşıldı: 
   
 ''2010 KPSS'de yaşanan skandaldan sonra sınavda 'kopya çekilmemiştir, çekilemez' demek mümkün değildir. Ancak, '2012 KPSS'de kesinlikle kopya çekilmiştir' diyebilmek de mümkün değildir. Türk Eğitim-Sen sorumluluk duygusuyla hareket eden ve her açıklamasının arkasında duran bir sendikadır. 2010 KPSS'de hırsızlık olduğunu söylemiş ve belgeleriyle açıklamıştır. Şu an için Türk Eğitim-Sen'e doğrudan ulaşan ve tüm kamuoyunun bildiklerinin dışında bir belge bulunmamaktadır. Tecrübelerimize dayanarak, eldeki mevcut bilgilerin sınavın iptalini gerektirecek güçte olmadığını söyleyebiliriz. Fakat ilgili yayınevi 57 soruyu ne şekilde edindiğini açıklamalıdır, kilit nokta burasıdır.''