Kamu-Sen yüzde 3+3 zamdan memnun değil

Isparta Kamu-Sen İl Temsilcisi Hayati Yıldız, geçtiğimiz günlerde hükümet ile sendikalar arasında imzalanan toplu sözleşmenin tam anlamıyla bir hezimet olduğunu iddia etti.

Kamu-Sen yüzde 3+3 zamdan memnun değil
15 Ağustos 2013 Perşembe 17:23 tarihinde eklendi.

Yıldız, “Memurlarımız toplu sözleşme görüşmelerinin neden iki oturumda bitirildiğini ve daha önümüzde 23 gün gibi uzun bir süre varken, yüz yüze oldukları halde, yüzlerce sorunun neden konuşulmadığını merak etmektedir.” dedi.

Yıldız, 2013 toplu sözleşmelerinde gayri hukuki ve gayri ahlaki bir tutum sergilendiğini belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme görüşmelerinde kanundan doğan bir hak olarak başından sonuna kadar bulunma ve pazarlık yapma hakkına sahiptir. Vatandaşa tarihi başarı denilerek yutturulmaya çalışılan toplu sözleşmede memurları unutanlar, ne kadar reklam yaparlarsa yapsınlar, toplu sözleşmeleri özürlüdür ve kamu görevlileri 2014 yılında, enflasyon farkının yüzde sıfır olmasının, ek ders ücretlerine, ek ödemelere, aile yardımına, çocuk parasına, özel hizmet tazminatlarına, doğum ve ölüm yardımlarına, harcırahlara, fazla mesai ücretlerine yüzde sıfır zammın ve 2015 yılının ise yüzde 3 + 3 zamla geçiştirilmesinin hesabını mutlaka soracaklardır.”
 


CİHAN