Kamyon kasasında ''himmet'' hesapları

FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan şahıs, kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmalarını sürdüren İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün bir mütevelli heyetine ait hesapları bir kamyon kasasında imha edilmek üzereyken son anda ele geçirdi.

Kamyon kasasında himmet hesapları
30 Mayıs 2016 Pazartesi 07:29 tarihinde eklendi.
FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan şahıs, kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmalarını sürdüren İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün bir mütevelli heyetine ait hesapları bir kamyon kasasında imha edilmek üzereyken son anda ele geçirdi. Savcılığın talimatı üzerine 65 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı.
 
Edinilen bilgilere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014 yılında başlattığı soruşturma çerçevesinde FTÖ/PDY'ye finansman sağlayan bir gurup şüphelinin ilişkileri inceleniyordu. Soruşturma devam ettiği sırada Anadolu yakasındaki bir restorana ait kamyonetle söz konusu guruba ait FETÖ/PDY'ye ait hesapların kaçırıldığı, Samandıra'da yine bu guruba ait bir inşaatta imha dilmek istendiği ihbar edildi. Yapılan çalışma sonucu söz konusu kamyonetteki belgelere imha edilmeden son anda el konuldu. Kamyonun kasasında çok sayıda belge ele geçirildi.
 
 
MİLYON DOLARLAR
 
Belgeler üzerinde gerçekleştirilen itinalı çalışma sonucu; şüphelilerin nakit olarak topladıkları milyon dolarlarca Amerikan dolarını yurtdışına aktardıkları, 2009-2015 yılları arasında ise burs, kurban ve himmet adı altında 1590 çek ile yine milyonlarca lira tutarındaki tutarı 6 ayrı hesap üzerinden Bank Asya kanalı ile akladıkları tespit edildi. 10 Bank Asya çalışanının şüphelilerle işbirliği içerisinde olduğu saptandı. Soruşturma çerçevesinde incelemeye alınan 7 firmanın toplam 60 milyon lira şüpheli para harekete tespit edilirken şüphelilerin sahte belgelerle Bank Asya üzerinde milyonluk krediler kullandıkları tespit edildi.
 
 
65 GÖZALTI KARARI
 
Bu sabah saatlerinde savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 65 şüpheli hakkında çıkarılan yakalama ve 7 şirket ve bir dernek hakkında verilen arama kararını hayata geçirmek üzere önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin Bank Asya üst düzey yöneticileri, işadamları, mali müşavir, muhasebeci oldukları öğrenildi. Gözaltı listesinde olan şüpheliler arasında, Bank Asya'nın eski genel müdürü Ahmet Beyaz ve örgütün kıta sorumlusu Mustafa Özcan ile Türkiye Mali sorumlusu Ali Çelik de bulunduğu bildirildi.

Sabah