Kamyonet kasasında kaçak deve

Kilis'te yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, bir kamyonetin kasasında Suriye'den kaçak yollarla getirilen 4 yavru deve ele geçirdi.

Kamyonet kasasında kaçak deve
28 Temmuz 2012 Cumartesi 18:55 tarihinde eklendi, 1.953 kez okundu.

 

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Kilis-İslahiye Boğazkesen mevkisinde yaptığı rutin kontroller sırasında durdurduğu kamyonetin içinde, 4 erkek deve ele geçirdiğini belirtti. 
     
Bunun üzerine, Kilis İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kilis Valiliği'nin kendileriyle irtibata geçtiğini bildiren Özsöyler, ''Bunları bizim almamızın daha uygun olacağını, doğal ortamlarının bizde olduğunu söylediler. Bunun üzerine Kilis'ten 4 tane erkek deveyi Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirdik. Tabii hayvanlar uzun süre yoldan dolayı yem ve su almamışlardı. Ayaklarında, diz kapakları ve karın bölgelerinde yaralar bulunmaktaydı. Bunları tedavi altına aldık'' dedi. 
     
Yaklaşık 10 aylık yavru olan devleri şu anda karantinaya aldıklarını söyleyen Celal Özsöyler, 25 günlük karantina süresi bulunduğunu, uyum süresini geçirdikten, aşıları ve tedavileri tamamlandıktan sonra diğer develerin bulunduğu normal barınaklara alacaklarını söyledi. 
     
Özseyler, gelen yavru develerle hayvanat bahçesindeki deve sayısının 9'a çıktığını belirtti. 
     
Bu arada yol kontrolü sırasında ele geçirilen develerin Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye sokulmaya çalışıldığı iddia edildi.