Kanal 7'den Namuslu sansürü

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, Kanal 7'nin Namuslu filmine uyguladığı sansüre tepki gösterdi

Kanal 7den Namuslu sansürü
01 Mayıs 2012 Salı 14:17 tarihinde eklendi, 6.387 kez okundu.

 

Kanal 7'nin Namuslu filmine uyguladığı sansüre tepki gösteren Sina Koloğlu: "Yani bu filmin her tarafını kesseniz ne olur?" dedi.
 
Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, yazısında bunları getirdi:
 
"Kanal 7'de 'Namuslu' adlı film, sayısız gösterimlerinden birini daha yaptı. Kesintili. Bunu söylemekten gerçekten sıkılıyorum. Şansa izledim. Hani severim, her daim gördüğümde takıldığım standartlarımdan biridir 'Namuslu'. 
 
Şener Şen'in oynadığı mutemet soyulmuştur, bunu kimseye anlatamaz. Millet onu parayı zimmetine geçirdiğini ve sakladığını zanneder. Bundan da en çok mutlu olan eşidir (Ayşen Gruda). Memur haline itibar etmeyen, yatağına bile kocasını almayan kadın, Şener Ağabey zengin olunca işveye başlar. İşte o sahne. Salona bir pijama bırakır, katlanmış. "Gerdeğe girdiğin zamanki pijaman" der. Fonda Fausto Papetti çalar. "Sandığın en mahrem yerinde sakladım o gün bugündür" derken kendisi de kolsuz geceliğini giymiştir. Şener Şen utanır, "Bir yere kıvrılır yatarım" der. Karısı tüm şuh haliyle "Aptal" diyerek yatağa doğru gider. Şöyle uzanır. Şener Ağabey, kapıda yılların hasretiyle ona bakar ve koşmaya başlar... 
 
Bu sahne dibine kadar bir komedidir, çocukların inanın 'kötü etkilenecek' halleri yoktur. Yahu bunu bile yazmak garip, komik, kara mizah bir durum. 
 
Kanal 7, 'Namuslu' filminin bu sahnelerini 'namussuz' bulup cart diye kesmiş. Bülent Arınç kurallarına uymak için mi? Kardeşim yayınlamayın filmi, olsun bitsin. Ne diye aman orası, aman burası, kendinizi geriyorsunuz. Sonra filmde viskinin rakının dibine vuruluyor. Onu da yakalayamadım, ne kadarını kestiler ne kadarını verdiler. Yani bu filmin her tarafını kesseniz ne olur?"